Reyhanlı’da Büyük Çaplı Patlama!

0
78

reyhanlı patlama1Suriye’de yaşanan iç karışıklı ilimizi etkilemeye devam ediyor. Bugün Reyhanlı’da büyük çapta bir patlama yaşandı. Belediyenin bulunduğu Atatürk Caddesinde art arda meydana gelen 4 patlamada, il belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti. 18 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Ambulanslar bölgeye sevk edilirken, Belediye binası yakınındaki ahşap bir evin patlamanın etkisiyle çöktüğü belirtildi. Elektriklerin de kesildiği ilçede polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler de, Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalarda ilk bilgilere göre, 4 kişinin öldüğünü, 18 kişinin yaralandığını açıkladı. Güler, saat 13.55 sıralarında Belediye binası önünde ve PTT binasının olduğu yerde 2 bombalı aracın patladığını belirterek; “Aldığımız ilk bilgilerde maalesef 4 ölü, 18 yaralı olduğu ifade edildi, bu sayıların artmasından endişe de ediliyor. Gerekli güvenlik önlemleri itibarıyla Valimiz şu anda olay yerine intikal etti. Ben gerekli talimatları Jandarma Genel Komutanımıza ve Emniyet Genel Müdürümüze intikal ettirdim. Civardan da oraya doğabilecek paniği önlemek için her türlü kuvvet sevkiyatı yapılıyor” dedi.

reyhanlı patlama2

Patlamanın şiddetiyle çevrede büyük panik yaşanırken Caddede toplanan Türk gençler yoldan geçmekte olan Suriyelilere saldırdı. Onlarca kişinin, yaya ve araçlarla geçen Suriyelilere saldırması üzerine olay yerine gelen polisler havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

Reyhanlı ilçesi daha öncede talihsiz birkaç olaya tanıklık etmişti. Hatırlanacağı üzere Cilvegözü Sınır Kapısında 11 Şubat’ta patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 4’ü Türk, 14 kişi yaşamını yitirirken, 26 kişide yaralanmıştı. Geçtiğimiz günlerde de bir lokantada hesaba itiraz eden Suriyelilerin başlattığı tartışma sonrasında yayılan söylentiler üzerine ilçe halkı gece saatinde toplanarak protesto gösterileri yapmıştı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here