“Reyhanlı Halkının Yanındayız”

0
46

chp-reyhanlıCHP Milletvekilleri Reyhanlı’da İncelemelerde Bulundu

CHP DenizliMilletvekili İlhan Cihaner, Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, İstanbul Milletvekilleri Ali Özgündüz, Ercan Cengiz, Süha Aldan Reyhanlı’da patlamaların olduğu yerleri gezdi. Cihaner ve Eryılmaz belediye binası yanındaki olay yerini gezdikten sonra gruptan ayrıldı.

İstanbul Milletvekilleri Ali Özgündüz, Ercan Cengiz, Süha Aldan, belediye hizmetlerinin geçici olarak yapıldığı Milli Eğitim Müdürlüğü eski binasına giderek Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi’ye başsağlığı dileğinde bulundu. Süha Aldan, bölgenin nabzını tutabilmek ve ne olup bittiğini gözlemek için Reyhanlı’ya geldiklerini söyledi. Reyhanlıların acısını paylaşmak istediklerini belirten Aldan, “Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine ihtiyaç var. Kim yapmış olursa olsun temel amaç insanların huzurunu bozmaktır. İnsanları bir birine düşürmektir. Başta Reyhanlı olarak siz yerel yöneticilere ve muhtarlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Bu oyunu bozmalıyız. Çünkü Hatay’a Reyhanlı’ya huzur gelmeli, bu acı olaydan sonra insanlar daha da birbirine kenetlenmeli. Bu noktada ana muhalefet partisi olarak bize ne görev düşüyorsa her türlü yardımlara hazırız. Reyhanlı halkının yanındayız bu anlamda olaylara siyasal bir başarısızlığın dışında bakmamız doğru olur inancındayım” dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ilçedeki Suriyelilere hükümetin her hangi bir yardımının olmadığını belirterek, hepsinin pasaportları ile gelip ev kiraladıklarını ve kendine yetecek parası olduğunu dile getirdi. Dışarıda kalanlarında çadır kentlere yönlendirildiğini ifade eden Şanverdi, evlerde oturanların ise adli olarak her hangi bir olaya karışmadıklarını aktardı. Başkan Şanverdi, Reyhanlıların bu olayı atlatmak için ellerinde gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here