Renk Aşkına Bakalım (3)

0
26

Değerli okurlarım, şu aşamada, makalemiz biraz daha renklensin diye futbolun labirentlerine başvurduk. İyi ki öyle yapmışım, heyecan duymadığımı söyleyemem.

Futbolun rengi beyazdır. Futbolun yalınlığını, karizmasını, ona olan sevdayı ve renk aşkını, istesek de daha da aklaştıramayız. Onun beyazlığı limitte seyretmektedir. Bizde faniler olarak, onun yan ürünlerinden yararlanmaya ve de özelliklerine halel getirmeden, genç kuşağa aktarmaya çalışıyoruz.

Bu yaklaşımlarımızda bile, Futbolun edebiyat, şiir, matematik, sevdasından, renk aşkından yararlanıp, bizlerden sonraya kalacaklara aktarmaya özen gösteriyoruz.

Futbol sevdası ve renk sonsuza dek kalıcıdır. Buna da inanın! “Ölmeye, Ölmeye, Ölmeye Geldik” diye boşuna mı bağırıyorlar sanıyorsunuz?

Herkes, genel olarak hayvan sever. Tabi ki herkesin aynı şeyleri sevmesini bekleyemeyiz. Kimisi tavuk sever, kızartıp yiyeceği için, kimisi at ve eşeği sever bineceği için. Öküzü sevenler, onun tarladaki gücüne hayrandır. Birçokları köpek sever, onun bekçiliğinden öte, can yoldaşı olduğu için. Bazıları da başköşesine koymuştur kuşunun kafesini.

Ancak, timsah sever duymadım. Kelaynaklar gibi, nesli azalmaya başladığından ve güncellikleri bozulmasın diye koruma altındalar. İnsanlarda bir garip canım, neyi seveceklerine bir türlü karar veremiyorlar.

Ender de olsa, bazı maçlarda sahaya köpek, kedi ve kuşlar giriyor. Bu hayvanlar, meşin yuvarlaktan kaçmıyorlar da, seyircilerin yani insanların bağırmalarından ürküp kaçıyorlar. Demek oluyor ki; tribünlerde o çığırtkanların aşırı tepkisi olmasa, sahaya giren o hayvanlar, meşin yuvarlakla haşir neşir olacaklar. Muhtemelen herkese hoşça vakit geçirtecekler. Anlaşıldığı üzere, hayvanların hepsi sporsever!

Her hangi bir konuda kalem oynatabilmek için o şeyleri yaşamak gerekmektedir. Başka türlü olmaz. Örneğin, sporla ilgili yazacaksanız, sporu yaşamış olmanız ve onunla iç içe olmanız şarttır. Yorum yaparken de az ya da çok alt yapıya sahip olmanız gerekmektedir.

Bazı okurların hayvanları anlatan bir makale okuduklarını, bazıları da insanları veya hayvan severleri anlatan bir makale okuduklarını sanabilirler bugün! Oysa tamamıyla öyle değil. Biz futbol sevdasına, renk aşkına değinmek istedik. Açıklamasını yarın yapacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here