“Projeyi Olgunlaştırmakta Fayda Var”

0
59

Vali Lekesiz, İskenderun’a Kurulacak Olan Barış Adası Projesini İnceledi…

İskenderun’da nesli tükenen İskenderun Güvercini’nin tekrar Türkiye’ye getirilmesi ve üretilmesi için görüş birliğine varıldı.

Geçtiğimizde günlerde kentimize gelen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaretinde, projeyi inceleme fırsatı buldu. İskenderun Güvercininin markalaşması ve İskenderun’a kurulacak olan barış adasının önemli bir proje olduğunu söyleyen Vali Lekesiz, İTSO tarafından hazırlanan barış adası ve şehrin simgesi haline gelecek olan İskenderun Güvercini ile ilgili hazırlanan tanıtım filmini inceledi.

Barışı simgeleyen İskenderun Güvercini için sahil kordonuna yapılması planlanan barış adası ile ilgili projenin olgunlaştırılması için çalışmalar yapılabileceğini sözlerine ekleyen Vali Lekesiz’e İTSO Genel sekreteri Halil İbrahim Kocadölü bir sunum yaptı.

Dünyada nesli tükenmek üzere olan ve adını İskenderun’dan alan güvercinin şehrin tanıtımına ve turizmine önemli bir katkı sağlayacağına inandıklarını ifade eden İTSO Genel sekreteri Kocadölü, “Bu projenin hayata geçirilmesi ile İskenderun barış ve güvercin ile anılacak. Hatay’a gelen Turistlerin İskenderun’a gelmesi için bir sebep gerekmektedir. Bu sebep Dünyanın en büyük canlı güvercin koleksiyonunu barındıran Barış Adası olacağını düşünüyoruz. Barış adasında 3 dalda Güvercinlerle ilgili Dünya rekorları kırılacaktır. Bizim amacımız buradaki barış adasında her çeşit güvercinlerin yanı sıra deniz şehri İskenderun’a çok amaçlı bir de akvaryum kurulmasını hedefliyoruz. Belediyemizin göstereceği yer ile birlikte bu projenin hayata geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Projenin şehrin tanıtımı için önemli olacağına vurgu yapan Vali Lekesiz ise, “Şehrin dinamikleri oturup tartışmalı ve bu projeyi olgunlaştırmalı, İskenderun güvercininin İskenderun’u temsil eder hale getirilmesinin büyük fayda getireceğini düşünüyorum. İskenderun güvercini logosu görüldüğünde İskenderun’un akla gelmesi için bu projeyi olgunlaştırmakta fayda var. Son derece olumlu bir proje! Belediye başkanlarımız, iş adamlarımız ve şehrin dinamikleri ile bir araya gelerek bu projenin hayata geçirilmesi için toplantı yapılabilir. Bende bu toplantıya iştirak ederim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here