Polis Vatandaşları Uyardı!

0
194

Hırsızlık ve Dolandırıcılık Konusunda Duyarlı Olun
İskenderun Emniyet Müdürlüğünde bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, Karaağaç beldesine giderek, halkı hırsızlık ve dolandırıcılık konusunda duyarlı olmaları konusunda uyardı. Toplum Destekli Polis Amiri Başkomiser Ahmet Pürmüzlü, özellikle telefon ile hiçbir polis, savcı ve askerin arayarak banka kart konusunda herhangi bir bilgi talep edemeyeceğinin altını çizdi.
Karaağaç Şarkkonak Kıraathanesinde dün mahalle muhtarları ve belde sakinleri ile bir araya gelen Toplum Destekli Polis memurları, halkın hırsızlık ve dolandırıcılık konusunda uyardı. Halkın çaylarını için bir müddet sohbet eden Toplum Destekli Polis memurları çok önemli konular hakkında halkı bilgilendirdi.
Son zamanlarda özellikle Karaağaç Beldesinde yaşanan hırsızlığa dikkat çeken Polis Memuru Cemil Kabla; “Araçlarınızdan indiğinizde önemli ve değerli eşyalarınızı araçların içerisinde bırakmayın! Bırakmak zorunda kalırsanız da, eşyalarınızı bagaja veya dışarıdan görülmeyecek yerlere bırakın. Kısa süre için aracınızdan ayrılsanız bile kontak anahtarını ve tescil belgelerini aracınızda bırakmayın. Aracınızda direksiyon kilidi kulanın” dedi.
Başkomiser Ahmet Pürmüzlü’de cep telefonundan yapılan dolandırıcılığa dikkati çekerek; “Telefon ile hiçbir polis, savcı ve asker sizi arayarak sizin banka kartı konusunda sizden herhangi bir bilgi talep edemez. Talep edildiğinde ise sizi arayan kesin dolandırıcıdır. Bu tür olaylar ile karşı karşıya kaldığınızda hiç çekinmeden mutlaka Polis İmdat 155’i arayın! Daha fazla huzur ve güven için sizlerin bizlere destekleri çok önemlidir. Başka birinin başına herhangi bir olaya geldi ise sizler hemen Polis İmdat 155’i arayın. Başkasının başına gelen olay sizinde başınıza gelebilir” diye konuştu. Vatandaşın tanıklığı olayın çözülmesinde çok önemli olduğuna da vurgu yapan Pürmüzlü, bu konuda vatandaşların desteğini beklediğini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here