Piyade Yüzbaşı Tamer Çalışır; “Çanakkale’ler Sonsuza Dek Geçilmeyecek”

0
818

çanakkale-şehitlik118 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 99. yıl dönümü münasebetiyle Asri Mezarlığındaki Şehitlikte anma etkinliği düzenlendi. Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Piyade Yüzbaşı Tamer Çalışır, şehit yakınlarına seslenerek; “Şehitlerimizin adı taşta, naşı toprakta kaldı zannetmeyiniz! Şehitlerimizin mübarek ismi arşta, aziz naşı cennet bahçesindedir” dedi.

Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Mevlüt Dudu, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Nejat Atilla Demirhan, askeri erkan, sivil toplum örgütleri, polis teşkilatı ve şehit yakınlarının katıldığı anma töreni, Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Saygı duruşunda askeri tören birliği havaya 3 el ateş etti.

çanakkale-şehitlik2

Çelenklerin sunulması ile günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Piyade Yüzbaşı Tamer Çalışır; “Türk tarihinin dönüm noktalarından birini oluşturan Çanakkale Savaşı, yalnız Türk harp tarihinin değil, aynı zamanda dünya harp tarihinin de en önemli cephelerinden birisi olmuştur. 1915 yılı ilkbaharında Gelibolu yarımadası yüz binlerce insanın vücudu ile kucaklaşmış, ilkbahar yağmurları yerine şehitlerimizin ve dünyanın beş kıtasından gelen her renk ve ırktan insanın kanı ile sulanmıştır.

Bomba, şarapnel, kurşun yağmuru altında öleni görüyor, üç dakikaya öleceğini de biliyor ve en ufak bir çekinme bile göstermiyor. Onlar, ana kucaklarını, baba ocaklarını bizim için feda ederek, ölmeleri gereken yerde en ufak bir tereddüt göstermeden, bu vatan için ölüme koştular. Şehit olmaya koşarken, geride al bayrağa baktıkça, marşlar okundukça, sessizce gözünden döktüğü yaşların dile geldiği, bayrakta resmini, marşlarda evladının sesini duyan analar, ‘Vatan sağ olsun’ diyecek kadar onurlu eşler ve çocuklar bıraktılar.

çanakkale-şehitlik3

Onların geride bıraktığı yakınlarına seslenmek istiyorum; şehitlerimizin adı taşta, naşı toprakta kaldı zannetmeyiniz! Şehitlerimizin mübarek ismi arşta, aziz naşı cennet bahçesindedir. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizlerdedir. Aziz şehitlerimize layık olmanın bilinci içinde dimdik vazifelerimizin başındayız. Şehitlerimize buradan söz veriyoruz. Çanakkale’ler sonsuza dek geçilmeyecek, gök kubbeden Ay Yıldızlı Al Bayrak hiç inmeyecek, dünya var oldukça, bu topraklar bizim yurdumuz olmaya devam edecektir” dedi.

Kaymakam Özyiğit’in anı defterini imzalamasının ardında mezarlıklar gezilerek, mezarlıklara karanfil bırakıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here