Pazartesi Son Gün!

0
155

ölçü ve tartı1Ölçü ve Tartı Aletleri Sahiplerine Duyuru! Ölçü Aletlerinin Muayene ve Kontrolü 29 Şubat’a Kadar Yapılmalı

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, 3516 sayılı ölçüler ve ayar kanunu gereğince ölçü ve tartı aletleri sahiplerinin, 1 Ocak 2016 tarihinden 29 Şubat 2016 tarihine kadar ölçü aletlerinin muayene ve kontrol edilmesi için beyanname vermek ve yönetmelik gereğince belirlenen fon bedellerini yatırmakla yükümlü oldukları bildirildi. Konu hakkında yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

“Hatay bilim, sanayi ve teknoloji il Müdürlüğü’ne beyannamesi verilecek ölçü ve tartı aletleri; Hassas kütle ölçüleri (tartılar). 5 kg’dan yukarı kütle ölçüleri. Her türlü elektronik teraziler ve basküller. Çekeri 2.000 kg’dan fazla olan mekanik ve elektronik basküller. Hububat muayene aletleri, Demiryolu yük ve sarnıçlı vagonlar ile taksimetre, naklimetre, akaryakıt ölçek ve sayaçları, LPG sayaçları. Elektrik, su, havagazı, doğalgaz sayaçları ile akım ve gerilim transformatörlerini kapsar.

Belediye başkanlıklarına periyodik muayeneleri için (grup ölçü ayar memurluklarınca) 2 yılda bir beyannamesi verilecek ölçü ve tartı aletleri; Uzunluk ölçüleri (tek parçalı ağaç metreler). Akıcı meddeler için hacım (debi) ölçüleri. Kuru taneli maddeler için hacım ölçüleri. 5 kg’a kadar (5 kg dahil) hassas olmayan kütle ölçüleri tartılar mekanik tartı aletlerinden. Masa terazileri. Asma teraziler. Tek kollu kantarlar. İbreli teraziler. Çekeri 2.000 kg’a kadar (2.000 kg dahil) olan basküller.”

İskenderun Belediyesinden Esnaflara Uyarı

İskenderun Belediyesi şehirde ölçü ve tartı aleti bulunduran esnafların bir an önce işlemlerini yaptırmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Ölçü aleti kullanan mükelleflerin Şubat ayının sonuncu gününe kadar bir dilekçe ile başvuru yapması gerekiyor. İskenderun Belediyesi Gelirler Müdürlüğüne bağlı Ölçüler Ayar Memurluğuna müracaat halinde periyodik bakım ve damgalama işlemi yapılacak. Bu nedenle ölçü ve tartı aleti bulunduran esnafların 29 Şubat 2016 mesai saati bitimine kadar işlemleri tamamlamaları gerekiyor. Aksi takdirde 3516 sayılı ölçü ve ayarlar kanunu 14.maddesi gereğince para cezası uygulanacaktır. Açıklamada, mükelleflerin, 4 Ocak 2016 tarihinde başlayan elektronik, ibreli, kefeli teraziler, mekanik ve elektronik basküller, kantarlar ve gram gibi iki yılda bir muayenesi gerekli olan, 2014 yılı damgalı ölçü ve tartı aletlerinin beyanname verme süresinin 29 Şubatta son bulacağı bildirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here