Payasspor Başkanı Akel, Hakem Hatalarına Dikkat Çekti!

0
180

payasspor (43)Payasspor Kulüp Başkanı Gökhan Akel, ligin henüz başında yaşanan hakem hataları ve bu hatalardan dolayı, kulüp olarak yaşadıkları sıkıntılar hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

2016-2017 futbol sezonunun, camianın içinde emek harcayan herkese hayırlı uğurlu olması temennisiyle sözlerine başlayan Başkan Akel, kulüp yöneticileri olarak kendilerinin Türk futbolunu yüceltmek, ileriye taşımak ve bir nebze olsun katkıda bulunabilmek adına emek, zaman ve mesai harcayan, bu işe gönül veren neferler olduklarına dikkat çekti.

Yanlış Kararlar Bizi Mağdur Etti

Kulüpleri yaşatabilmek adına maddi olarak büyük fedakârlıklar yapıklarına da işaret eden Başkan Akel; “Yaptığımız bu fedakârlıklar karşısında bütün bu emeklerin, yanlış çalınan bir düdük ve yanlış kalkan veya kalkmayan bir bayrak ile heba olması bizi yaralayan en büyük sıkıntımızdır. Adalet dağıtması gerekenlerin, yanlı tutum ve davranış içerisine girmesi ya da yeteneği olmayan bir şekilde birilerinin telkinleriyle bir yerlere gelmiş insanların bu camianın içerisine yerini olmadığını düşünmekteyiz. Gerek oynadığımız lig maçı, gerekse Ziraat Türkiye Kupasında oynadığımız müsabakada bize karşı verilen yanlış kararlar, mağdur duruma düşmemize ve kupadan elenmemize sebep olmuştur.

Bu oyun içerisinde mutlaka hatalar olacak, bizim üzerine basa-basa belirtmek istediğimiz ise özellikle yardımcı hakemlerin çok formsuz olduğu ya da oyunun ana fikri konusunda hiçbir fikirlere sahip olmadığıdır. Gerek tutum davranış gerekse verilen kararlardaki tutarsızlıklar, sadece kendi kulübümü değil birçok kulübü de mağdur etmektedir. Türkiye’nin bölgelere açısından verilen veya verilmeyen kararların farklılık göstermesi sizce olağan bir durum olabilir mi?  Yani Türkiye’nin doğusunda ayrı batısında ayrı kurallarla oynanmakta futbol?

MHK Gereken Tedbirleri Almalı!

Bir  tane yardımcı hakem çıkacak bir müsabakanın sonucunu belirleyecek. Bu kadar basit olmamalı! Özellikle ligin ilk maçında ve kupada oynadığımız müsabakaların hakemlerinin formda olmadığını gördük. Dersini iyi çalışmamış bir görüntü çizdiklerini düşünüyoruz. 

Sezonu başı olması sebebiyle MHK gereken tedbirleri acilen alacağından hiç şüphemiz yok. Akla gelen ilk cevap ‘Hakemdir insandır hata yapacak’ olacaktır. Tabi ki aynen katılıyoruz hata her zaman hata olacaktır, fakat dikkat edilmesi gereken ayrıntı şudur ki hata bilmeden, yanlış ise bilerek yapılır!

Bizler, yanlış yapılmaması konusunda hassasız. Üzerine basa-basa söylüyoruz adalet üzerine durduğumuz en önemli konu adaletin olmadığı yerde hukuktan bahsedilemez. Hukukun olmadığı yerde herkes kendi adaletini sağlamaya çalışır. Bu konuların çözümünü çok  zor olmadığını düşünüyoruz. Bir an önce gereken tekbirlerin alınmasına kimsenin emeğinin boşa gitmemesini istiyoruz. Unutmayalım  bu gemi batarsa herkes birlikte batar” şeklinde konuşur.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here