Özarslan; “Tüm Yurtseverler Haydi Cumhuriyet Yürüyüşüne!”

0
68

barış platformu1Yurtsever kurum, kuruluş ve halka çağrıda bulunan İskenderun Savaş Karşıtı Kardeşlik Platformu Sözcüsü Bayram Özarslan, 29 Ekim Salı günü saat 18.00’da Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştireceklerini söyledi. Boyacılar Parkında dün bir bildiri okuyan Özarslan, vatanına, cumhuriyetine, geleceğine sahip çıkmak için tüm yurtseverleri bayraklarıyla bu büyük buluşmaya davet etti.

Açıklamasında, 2002 yılında iktidara gelen AKP hükümetinin icraatlarını da sert bir dille eleştiren Platform Sözcüsü Özarslan; “Müslüman olmakla övünen Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül, Irak’ta yüz binlerce Müslüman’ı katleden, binlerce kadının ırzına geçen ABD askerlerinin evlerine sağ-salim dönmeleri için duacı olmuştur. ABD’nin isteği doğrultusunda PKK ile pazarlık ederek anlaştığını söylediği Bölücü Anayasa değişikliklerini meclisten geçirmeye çalışmaktadır. Vatan savunmasında canını vermiş şehitlerimize “kelle” diyerek aşağılamış, Ordumuzun elini kolunu bağlayarak Doğu ve Güney doğumuzu PKK’ya teslim etmişlerdir. Milliyetçiliği ayaklar altına alıp, milli bütünlüğümüzü simgeleyen Andımızı, resmi kurumlardan T.C. amblemini kaldırma cüretini göstermişlerdir. ABD’nin talimatı ile komşumuz Suriye’ye karşı düşmanca bir politika izlenmiş, dünyanın tüm kiralık katilleri kendi topraklarımızda barındırılarak, Suriye’de yaptıkları katliamlara lojistik destek, silah ve para yardımı yapılmıştır.

Hazırlanan son pakette Anadilde eğitim ile milletin birliği, kamuda türban ve tarikatlara özgürlük ile Laiklik hedef alınmıştır. Milli bayramlarımızın alanlarda kutlanması yasaklanarak Milli Mücadele tarihimize saldırmışlardır. Taşeron ve esnek çalışma sistemi ile emekçiler kölelik koşullarına mahkûm edilmiştir. 4+4+4 sistemi ile eğitim milli olmaktan çıkarılmış, gerici ve tarikatçı “kindar” bir nesil yetiştirmek amaçlanmıştır. Kısaca Cumhuriyetle hesaplaşma içine giren ve demokrasi sözünü ağzından düşürmeyen Tayyip Erdoğan, hak aramak için sesini yükselten halka karşı en ağır şiddeti ve zulmü uygulamak için talimat vermiş, gençlerimizin ölümüne, yüzlerce insanın yaralanmasına neden olmuştur” dedi.

29 Ekim Salı günü saat 18.00 de Havuzlu Çarşıda buluşup Cumhuriyet yürüyüşü ile Anıt alanında toplanacaklarını da söyleyen Özarslan; “Vatanına, cumhuriyetine, geleceğine sahip çıkmak için tüm yurtseverlerimizi bayraklarıyla bu büyük buluşmaya davet ediyoruz. Cumhuriyete ve Andımıza Sahip çıkmak için ‘Bir İmzada Sen At’ imza kampanyası başlattık. İmza kampanyamız yarına kadar Cumhuriyet alanı Boyacılar Parkında kurulan imza masalarında devam edecektir. Halkımızı bu imza kampanyasına da katılarak destek vermesini rica ediyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here