Orman Yangını 93 Saat Sonra Kontrol Altına Alındı

0
82

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay Samandağ’daki orman yangınının 93 saat sonra kontrol altına alındığını belirtti. İlk iki günde yerleşim yerlerinin tehdidini bertaraf etmek için çalıştıklarını kaydeden Pakdemirli, bu sebeple yangınla mücadelenin biraz daha uzadığını belitti.

Samandağ ilçesine bağlı Yeniköy mevkiinde çıkan ve Antakya ilçesine de sıçrayan orman yangını, 93 saatin sonunda güçlükle kontrol altına alındı. Açıklama için kameraların karşısına çıkan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye genelinde sadece Hatay’da aktif yangının bulunduğunu söyledi. Bakan Pakdemirli, 2019 yılı istatistiklerine göre yanan alan konusunda geriden geldiklerini de vurguladı.

Yangını Arsuz ve Belen ilçelerine sıçramadan kontrol altına aldıklarını da ifade eden Pakdemirli; “Buradaki yangına 23 farklı bölgeden, 50’den fazla ilden araçla müdahale ettik. 2 uçak, 16 helikopter, 162 arazöz, 30 ek müdahale aracı, 51 su tankeri, 12 dozer, 8 greyder, 800 işçi ve 50 teknik personelle çalıştık. Ayrıca belediyelerden ve çeşitli kamu kuruluşlarından da 50 kadar itfaiye ve 20 iş makinesi kadar takviye ile de yangınla mücadelemizi sürdürdük” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here