‘Okulda Barış Hayatta Başarı’ Projesi İçin Romanya’ya Gittiler

0
359

okulda barış hayatta başarı1İskenderun Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu koordinatörlüğünde, Erasmus+Ana Eylem 1, Bireylerin Öğrenme Hareketliliği kapsamında başvurusu yapılan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2014 yılında kabul edilen 93 projeden biri olan “Okulda Barış, Hayatta Başarı” projesi ile Romanya’ya giden öğretmenler İskenderun’a geri döndü.

Yurtdışında yapılan bir hafta süren çalışmalarda, ortağı oldukları Gradinita nr.29 Brasov anaokulunda ve Romanya’da değişik okullarda yapılan eğitimi yakından tanıma fırsatı gören Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu öğretmenleri, değişik aktivelerle öğrenciyi derse katma, öğrenci motivasyonunu artırıcı etkinlikleri, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitime nasıl katıldıkları ve idari işlerin işleyişi hakkında bilgi sahibi oldular.

Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu müdür yardımcısı Hanefi Zobar, sınıf öğretmenleri Nurdoğan Güngör, Ayşe Çalım ve anasınıfı öğretmeni İlknur Şişman’ın katıldığı proje toplantısında, aynı zamanda Romanya kültürü hakkında bilgi alışverişinde bulunularak, yemekleri ve halk oyunları konusunda da değişik çalışmalar yapıldı.

okulda barış hayatta başarı2

Avrupa Birliği projeleri ile ilk kez yurtdışına çıktığını belirten anasınıfı öğretmeni İlknur Şişman; “Romanya’daki ortak okulda, okul öncesi öğrencilere yönelik çalışmaları itina ile izledim. Kendi okuluma ve öğrencilerime aktaracağım birçok deneyim elde ettim. Gördüğüm yeni çalışmaları şimdiden uygulamaya başladım. Benim için çok faydalı bir çalışma oldu” dedi.

Okul Müdürü Aytaç Yaman da; “Okulumuzda Erasmus+ projeleri uygulayarak, hem eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz hem de okulumuzda bulunan öğrencilerimizi ücretsiz aktivitelerle sosyal hayata adapte ediyoruz. Bu tür projeler öğrencilerimizin kendilerini geliştirme yönünde büyük bir önem arz ediyor. Önümüzdeki yıllarda da projelerimizi uygulamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here