“Öğretmenlerimize Yaşattığınız İşkenceye Bir An Önce Son Verin!”

0
78

hilmi-yarayici4CHP’li Yarayıcı, Açığa Alınan Öğretmenlerin Yaşadığı Belirsizlik Giderilene Dek TBMM’deki Kürsüsünün Öğretmenlerin Olduğunu Söyledi

Sendikal faaliyetleri nedeniyle açığa alınan öğretmenlerin yaşadığı belirsizliği TBMM’ye taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Bakanlık yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde öğretmenlerin görevlerine iade edileceği zaman konusunda somut bir açıklama yapılmamasına tepki gösterdi. Konuşmasında Hükümete seslenen Yarayıcı; “Bir nebze olsun halka karşı sorumluluk duygusu taşıyorsanız, öğretmenlerin neden görevlerine iade edilmediğini ve yarattığınız adaletsizliği ne zaman sona erdireceğinizi açıklarsınız” diyerek, öğretmenler görevlerine iade edilene dek TBMM’deki kürsüsünün açığa alınan öğretmenlere ait olduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı.

Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı bu konuşmasının ardından TBMM Genel Kurulunda katıldığı her oturumda söz alarak, açığa alınan öğretmenlerin sorunlarını gündemde tutmaya devam ediyor.

Bu hafta içerisinde iki gün üst üste katıldığı oturumlarda konu ile ilgili konuşmalar yapan Yarayıcı, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi; “Ülkesi için barışı isteyen,  çocukların eğitim hakkından mahrum edilmesine sessiz kalmadığı için açığa alınan eğitim emekçilerimizin yaşadığı belirsizlik 39. Gününü doldurmuştur. Bakanlık yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde “soruşturmalarda sona geldik” “sonuçlandırmak üzereyiz” türünden açıklamalar yapılmaktadır. Ancak bugüne kadar öğretmenlerimizin durumlarıyla ilgili herhangi bir gelişmeye tanık olmadık. Hükümet; neden adım atılmadığını, öğretmenlerin neden görevlerine iade edilmediğini çıkıp açıklamalıdır.

Hükümetin, Gülen cemaatini darbeye teşebbüs edebilecek güce kavuşturan kendisi değilmişçesine on binlerce memuru ve öğretmeni açığa alması vicdanları yaralamaya devam ediyor. Kamunun kaynaklarını cemaate peşkeş çeken siyasetçilere, belediye başkanlarına ve üst düzey bürokratlarına dokunmak bir yana bu kişilerin en üst düzeyde korunmalarına devam ediliyor. Hatta iktidar, Güleni yere göğe sığdıramayan siyasetçilere “darbeyi araştırma” komisyonunda görev vererek, amacının cemaatle mücadele olmadığını açıkça göstermektedir.

Bunlar yaşanırken sendikal faaliyette bulundukları gerekçesiyle açığa alınan öğretmenlerin yaşadıkları belirsizliği halen devam ediyor. Bu ancak vicdan ve adalet duygusunun kiraya verilmiş olmasıyla açıklanabilir. İktidara bir kez daha sesleniyorum. Öğretmenlerimize yaşattığınız işkenceye bir an önce son verin!”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here