Öğretmenler Nöbet Görevine Ek Ücret İstiyor

0
64

türk eğitim-sen6Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, okullarda nöbet görevinin öğretmenler ve idareciler tarafından icra edildiğini hatırlatarak, bu görev karşılığında öğretmenlerin ek ücret alamayarak mağdur edildiğini vurguladı.

Türk Eğitim Sen üyeleri, postane önünde toplanarak, nöbet karşılığı ek ücret almaları ile ilgili dilekçe yazıp Milli Eğitim Bakanlığına gönderdiler. Burada bir açıklama yapan Akça, öğretmenlerin, asli bir nitelik taşımayan ve sorumluluğu son derece geniş olan nöbet hizmetinin karşılığı olarak ek ücret alamamalarının iç hukuka ve uluslararası mevzuata aykırı nitelik taşıdığını öne sürerek; “Aynı zamanda bu durum hakkaniyet anlayışına da bütünüyle aykırıdır. Bu durum Milli Eğitim Bakanlığı tarafından göz ardı edilmekte ve öğretmenlerimiz mağdur edilmektedir. Türk Eğitim-Sen olarak Toplu sözleşme tekliflerimiz arasında yer alan ve sık-sık dile getirdiğimiz öğretmenlerimizin okulda yürüttükleri nöbet hizmetleri karşılığında 6 saat ek ders talebimizle ilgili dilekçe hazırladık.

Haklı talebimizin Bakanlıkça dikkate alınması için bu dilekçe eylemi başlatmış bulunuyoruz. Bu eylem kapsamında, üyelerimiz ve eğitim çalışanları tarafından doldurulan dilekçeler Şubemiz tarafından Milli Eğitim Bakanlığına gönderilmiştir. Milli eğitim bakanlığının bu durumu çözmesi gerekmektedir. Bakanlığın Anayasada ifadesini bulan Angarya Yasaktır ilkesinden hareket ederek bu mağduriyeti ortadan kaldırması gerekmektedir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here