Öğretmenler Gününe Özel Kutlama

0
459

24 Kasım Öğretmenler Günü, dün tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Anıt Alanında çelenk töreniyle başlayan ve daha sonra İSTE Konservatuarında devam eden törenlere İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Salih Doğan, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul ve şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

İlk tören Anıt Alanında düzenlendi. Sabah saat 09.00’da başlayan törende İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ata’mızın manevi huzuruna çelenk sunuldu. Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla sona erdi.

Daha sonra İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Konser Salonu’nda düzenlenen kutlama programına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan buradaki törende günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı, İskenderun Yakup Bozatlı Anadolu Lisesi Müdürü Ali Şahbaz yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul’un tüm meslektaşlarının ve hizmet paydaşlarının öğretmenler gününü kutlamasının ardından söz alan İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ise; “Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır.

Öğretmenlerimizin; sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlâklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, toplum hayatına uyum sağlayan, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş özelliklerine haiz, kendi benliğine ve milli geleneklerine bağlı, en zor koşullarda dahi ülkesine sahip çıkan ve ülkesini muasır medeniyetler seviyesine taşımayı ilke edinen, ailesine ve milletine bağlı nesillerin yetişmesine sunacağı katkının geleceğe yapılacak en büyük yatırım olduğu aşikârdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görev şehidi olan ve ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyor, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak yeni nesillere ışık olan tüm öğretmenlerimizin bu mutlu ve anlamlı günlerini tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Mesleğe yeni başlayan genç öğretmenler adına konuşma yapan Yakup Bozatlı Anadolu Lisesi Öğretmeni Murat Abak ile emekli öğretmenler adına konuşma yapan Emekli Öğretmen Sadık Aslan, öğretmenler günü ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ederek, meslektaşlarının bu özel günlerini kutladıktan sonra, ulvi bir meslek olan öğretmenliğin önemine dikkat çekmelerinin yanı sıra, mesleğin ifasına ilişkin tavsiyelerini de dile getirdiler.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar’ın kutlama mesajı da okundu. Daha sonra İlçemizde 2017 yılında emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi ve ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler hep bir ağızdan görev yemini ettiler.

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla hafta boyunca gerçekleştirilen spor müsabakalarında dereceye giren öğretmenler ile okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler arasında gerçekleştirilen “Öğretmen” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Yakup Bozatlı Anadolu Lisesi öğretmenleri ile öğrencileri tarafından hazırlanan ve Müzik Öğretmeni Ali Onur Köse yönetiminde sunulan “Ben Bir Öğretmenim” adlı müzikli şiir dinletisi beğeniyle izlendi.

Program akışı esnasında, 2017 yılı Haziran ayında Batman İli Kozluk İlçesinde PKK’lı teröristlerin hain saldırısı sonucunda şehit olan Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın da anılarak, en sevdiği “Mağusa Limanı” adlı şarkı koro halinde seslendirildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here