Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı

0
133

ogretmenler-gunu2Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanı verilmesinin ardından kutlanmaya başlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü, dün çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Öğretmenler günü nedeniyle tertip edilen resmi törenler kapsamında ilk olarak Atatürk’ün manevi huzuruna İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çelengi sunuldu ve ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

Anıt Alanındaki çelenk töreninin ardından Mustafa Yazıcı Konservatuarı Konser Salonunda bir tören düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Protokol konuşması, aday öğretmenler ve emekli öğretmenler adına konuşmaların yapılmasının ardından emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri verildi, mesleğe yeni başlayan öğretmenler de yemin etti. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, öğretmenlerle ilgili yapılan röportajlar sunuldu. Program ‘Öğretmen Olmak’ adlı şiir dinletisiyle son buldu.

Resmi törenlerin yanı sıra, okullar da kendi bünyelerinde çeşitli kutlamalar yaptı. Öğretmenlerle ilgili şiirler okuyan öğrenciler, öğretmenlerinin gününü kutlarken, veliler de hazırladıkları pastaları, okul aile birlikleri önderliğinde öğretmenlere sundular.

ogretmenler-gunu3

Ayla Naci Uyar Anadolu Lisesinde Öğretmenlerine Jest!

Ayla Naci Uyar Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği üyeleri de, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle okulda görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek, öğretmenlerin hem gününü kutladılar, hem de ikramda bulundular.

Etkinlikte konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Hamit Deveci, tüm öğretmenlerin her zaman yanında olduklarını belirterek; “Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve şükranla anıyor, tüm öğretmenlerimizin bu değerli gününü kutluyorum. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitim camiasının değerli mensuplarını sadece senede bir gün hatırlamak doğru değil. Her daim yanlarında olduklarını bilmelerini istiyoruz. Fedakârca görev yapan öğretmenlerimize saygılarımızı ve teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan Ayla Naci Uyar Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Ekenel ise Okul Aile Birliği üyelerine duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyor tüm öğretmen arkadaşlarımın gününü kutluyor saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here