Öğretmenler Günü Bugün Kutlanıyor

0
123

Karasayar; “Geleceğimizi Şekillendiren Öğretmenlerimizdir”

24 Kasım Öğretmenler Günü, bugün çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Etkinlikler, saat 09.00’da Atatürk Anıtında çelenk sunma töreni ile başlayacak. Çelenk töreninin ardından kutlamalar İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Konser Salonunda devam edecek. Buradaki törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılacak, Emekli Öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edilecek, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirilecek.

Buradaki törende ayrıca Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek ve “Ben Bir Öğretmenim” adlı müzikli şiir dinletisi sunulacak.

Öğretmenler günü münasebetiyle milletvekilleri ve belediye başkanları da birer kutlama mesajı yayınladılar.

TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, eğitimin, bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değer olduğunu vurgulayarak; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilmesi ve ileriye yönelik olumlu davranışlar kazandırılması görevini yerine getirmekte olan öğretmenlerimize armağan edilen bu anlamlı günü idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Günümüz dünyasında olduğu gibi; ülkemizin de gelişim, değişim ve kalkınmasını gerçekleştirip gelecekle ilgili hedeflerimize ulaşmada eğitim ve öğretmenin görevi çok büyüktür. Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir.” vecizesinde de açıkça ortaya koyduğu gibi öğretmenlerimiz, geleceğimizi şekillendiren, yetiştirdiği nesillerle geleceğimize yön veren kutsal bir meslek grubunun mensuplarıdır. Çağımızda bilgili olmak ve bilgiyi etkin kullanmak çok büyük önem arz etmektedir. Ülkelerin en önemli gücünü bilgili ve nitelikli insanlar oluşturmaktadır. Bu nitelikli insanları yetiştirmekte değerli öğretmenlerimizin en önemli görevlerindendir” diyerek Öğretmenler Gününü kutladı.

Ertem; “Medeniyet Yarışındaki En Önemli Güç Öğretmenlerdir”

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, medeniyet yarışında en önemli gücün öğretmenler olduğunu vurgulayarak; “Mustafa Kemal Atatürk, ‘Öğretmenler! Cumhuriyet fikren, ilmen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Sizin başarınız, cumhuriyetin başarısı olacaktır. Hiçbir zaman hatırlarınızdan çıkmasın ki cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak olan sizlersiniz. Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ sözleriyle ulusların medeniyet yarışında en önemli gücün öğretmenler olduğunu işaret etmiştir. Ulu Önder Atatürk ve arkadaşları eğitime ve öğretmene bu denli önem verirken, bugün geldiğimiz noktada ise çağdaş, bilimsel eğitim yok edilmiş, öğretmenlik mesleği ise büyük yara almıştır. Öğretmenlerimiz içinde bulundukları durumu hak etmemektedirler. Emek, barış ve demokrasi mücadelesi veren öğretmenlerimizin çalışma koşullarının ve ücretlerinin iyileştirilmesi için her türlü çalışmayı yapmaktayız. Geleceğimize hayat veren öğretmenlerimizin bir an önce hak ettikleri koşullarda hizmet verebilmesi için bu sürecin takipçisi olacağız. Tüm bu olumsuzluklara rağmen bizler, öğretmenlerimizin; ulusumuzun en büyük kazanımı Cumhuriyet’in değerini özümseyerek, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinden ayrılmayarak, laik ve demokratik kuşaklar yetiştirme görevini yerine getireceklerinden kuşku duymuyoruz” dedi.

Savaş; “Milli Birlik ve Beraberliğimizin Teminatı Öğretmenlerdir

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olmasının, öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlı olduğunu ifade ederek; “En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Saygın bir meslek olan öğretmenlik; sevgi ve fedakârlığın yol göstericiliğinde, milletimize hizmet etmenin en güzel yoludur. Hz. Ali’nin deyişi ile ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’, Atatürk’ün ifadesi ile ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ demişlerdir. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Geleceğimize yön verecek olan gençlerimizin yaşamlarının en önemli kısmı, hiç kuşkusuz eğitim ve öğretim hayatlarıdır. Bu nedenledir ki; değerli öğretmenlerimiz işte tam bu noktada gençliğimizin, geleceğimizin, ülkemizin umutlarının ve ideallerinin tam ortasında yer almaktadırlar. Başımızın tacı olan öğretmenlerimiz, vatanın her karış toprağında hiçbir koşul ve zorluk tanımaksızın ifa ettikleri kutsal görevleriyle, kıymetlerini her zaman en müstesna yerde korumaktadırlar. Bugün Cumhuriyetimizin ve Türkiye’mizin gelmiş olduğu noktada eğitim camiasının neferlerinin rolü en başta yer almaktadır” dedi.

Başkan Dingil; “Öğretmenler, İnsanlığı Aydınlık Yarınlara Taşıyan Adsız Kahramanlardır”

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, yaptığı açıklamasında, öğretmenlerin tüm insanlığa yön verecek kadar kutsal bir görevi yerine getirdiğini kaydetti.

Öğretmenlerin, insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan adsız kahramanlar olduğunu ifade eden Başkan Seyfi Dingil; “Öğretmenler, insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan adsız kahramanlardır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek geleceğe hazırlanmasını sağlayan öğretmenler, ülkemizin de bu vesileyle geleceğine yön vermektedir. Tüm meslek grupları sizlerin elinde şekillenmektedir. Özgürlüğü, bağımsızlığı, ulusal egemenliği, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan bu değerleri koruyup yüceltecek kuşakları yetiştiren değerli öğretmenler, sizlerin varlığıyla gelecekten en ufak kaygımız ve endişemiz yoktur. En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatlarını sürdüren öğretmenlerimize de sağlıklı ve uzun ömür diliyorum” dedi.

Culha; “Öğretmenlerimiz Ülkemizin Her Köşesine Işık Olmuşlardır”

Açıklamasında öğretmenlik mesleğinin saygınlığına vurgu yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise; “Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın; sorumlulukları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar geniş; özveri, sabır, hoşgörü sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu kutsal bir meslektir. Başöğretmenimiz Atatürk’ün, ‘Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır’ sözleri öğretmenlik mesleğinin önemini gözler önüne sermiştir. Donanımlı aydın nesillerin ilk mimarı, ilk şekli vereni değerli öğretmenlerimiz,  aynı zamanda insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan adsız kahramanlardır ve hiç şüphe yoktur ki, geleceğimiz üzerinde birinci etkili unsurlardır.

Ülkemizin kalkınması, çağdaş ülkeler seviyesine ulaşması ancak ülkenin eğitim ve öğretim seviyesinin artması ile mümkündür. En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here