Öğrenciler Belediyeyi Tanıyor!

0
119

bld-ikem1İkem Öğrencilerinden Başkan Civelek’e Ziyaret

İskenderun Özel İkem İlkokulu öğrencileri, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in konuğu oldu. Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun Özel İkem İlkokulu Müdür Yardımcısı Cavide Şahutoğlu, sınıf öğretmenleri Gülizar Öztürk, Nurperi Ürkmez ile 4-A ve 4-B sınıfı öğrencilerini Belediye Meclis Salonu’nda kabul etti.

Belediye Başkanı’nı tanımak, yerel yönetimlerin görevleri, yaptığı çalışmalar, yerel yönetimlerin önemini kavramak amacıyla gerçekleştirilen ziyarette, öğrenciler, Belediye Başkanı Yusuf Civelek’e çiçek verdi.

Belediye Başkanı Civelek, ziyaretin gerçekleştiği Belediye Meclis Salonunda, toplantılar yapıldığını ve belediye meclis üyeleriyle birlikte halk için kararlar alındığını belirtti. Belediye’nin yaptığı çalışmalara değinen Başkan Civelek, halkın en önemli ihtiyacı olan içme suyu çalışmasının sürdüğünü, bu nedenle yolların kazıldığını, çalışma bittikçe üstünün kapatıldığını, tüm cadde ve sokakların asfaltlanacağını söyledi.

Su Petrolden Daha Önemli Olacak

Öğrencilere, “Çocuklar musluktan akan suyu içmek istemez misiniz?” diye soran ve “Evet” cevabı üzerine sözlerine devam eden Belediye Başkanı Civelek; “En güzel şey insanın musluktan akan suyu içebilmesidir. Musluktan akan suyu içeceksiniz. Evlerinizde su hiç kesilmeyecek. Bu uzun yıllar sürekliliğini devam ettirecek” dedi. Suyun giderek azaldığını, nüfusun giderek arttığına dikkat çeken Başkan Civelek, suyun çok idareli kullanması gerektiğini ve gelecekte petrolden daha önemli olacağını vurguladı.

Çevreye karşı bilinçli olmak ve çevreyi temiz tutmak gerektiğini belirten Belediye Başkanı Civelek; “Sokağı da eviniz gibi görmelisiniz. Temiz bir çevrede yaşamak istiyorsak çevremizi korumamız lazım” şeklinde uyarılarda da bulundu.

bld-ikem2

Çöp fabrikası, iskele, köprü, drenaj kanalları gibi yapılan çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Civelek; “Çocuklar sizler için parklar yaptık. Yürüyüş yolları, amfi tiyatroların da yer alacağı sahil düzenlemesi yapıyoruz. Buz pateni pisti, tenis kortları yaptık. Bilim evi yapacağız. Gökyüzünü inceleyeceksiniz. Düşünmeyi öğrenmelisiniz. Dünyada teknoloji çok ilerledi. İnternette okuduğunuz, yerinden duyduğunuz her haber doğru olmayabiliyor. Bu haberin doğru olup olmadığını, yanıltıp yanıltmadığını anlayabilmek için eleştirel düşünmek lazım. Bilgi sahibi olmak için de bol bol okumalısınız. Çevreyle birebir ilgili olmalısınız. Çevrenizi, çevrenizdeki olayları çok iyi inceleyin, tanıyın” şeklinde konuştu. Öğrencilere soru soran Belediye Başkanı Yusuf Civelek, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Zabıta Müdürüne de Ziyaret!

Belediye binasını gezen öğrenciler, Zabıta Müdürü Abdullah Kaya’yı da ziyaret etti. Zabıtanın görevleriyle ilgili öğrencilere bilgi veren Zabıta Müdürü Abdullah Kaya, şikâyet ve isteklerin 444 1939 nolu çağrı merkezine iletilebileceğini söyledi. Zabıta Müdürü Abdullah Kaya; “Kendi görev alanımızı ilgilendiren konularda vatandaşın sağlığını, güvenliğini, rahat alışveriş yapabilmesi, güvenli ulaşım konusunda tedbirler alıyoruz. İşyeri hijyeni, gıdaların son kullanım tarihinin geçmemiş olması, ekmek gramajının eksik olmaması gibi konular bizi ilgilendiriyor” dedi. Sahilde, yerlere çekirdek kabuklarının atılmaması için çalışma yapıldığını anlatan Zabıta Müdürü Abdullah Kaya, çevrenin temizliği konusunda duyarlı olmak gerektiğini ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here