Oda Başkanlarından, İGC’ye Kutlama Ziyareti

0
52

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimini kutlamaya gelen İskenderun Esnaf Odaları Birliği üyeleri, Suriye’de yaşanan olayların tüm esnafları olumsuz yönde etkilediklerini belirttiler. Odalar Birliği Başkanı Uğur Fırat; “Yanlış politikanın, getirisinden çok götürüsü oldu. Esnaf açısından bu durum iyi değil” dedi. Fırat, bu durumdan sadece Hatay’ın değil, Mersin ve Gaziantep’in dahi olumsuz etkilendiğini belirtti.

Kongre sonunda Şehmus Aslan başkanlığında yeniden oluşan İGC Yönetimini ziyaret eden Esnaf Odaları Birliği, yeni yönetime başarılar dilerken, basın ile geçmişte olduğu gibi yine birlik ve beraberlik içerisinde çalışacaklarını söylediler. Medyanın, bir memleketin, bir şehrin temel taşı olduğunu söyleyen İskenderun Odalar Birlik Başkanı Uğur Fırat; “Görev layıkıyla yapıldığı zaman, basın bizlerin sesi, gözü ve kulağıdır” diye konuştu.

Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Suriye olayları sonrası esnafın durumuna da değerlendiren Fırat; “Ekonomik açıdan uygulanan yanlış politikanın getirisinden çok götürüsü oldu. Suriye politikası esnafa darbe olmuştur. Esnaf açısından olaya baktığımızda durum hiç de iyi değil! Bu durumdan sadece İskenderun ve Hatay’da değil, Mersin ve Gaziantep’e kadar olan bu bölgede bulunan tüm esnafı olumsuz etkilemiştir. Esnafın düştüğü bu ekonomik durum karşısında Hatay Valisi Sayın Lekesiz’in, sıkıntıların aşılması noktasında büyük gayretler sergilediğinin de altını çizmek isterim. Vali Celalettin Lekesiz Hatay için bir yıldızdır. Hatay, şuanda bugüne kadar gelmiş geçmiş en iyi valisine sahiptir. Esnaf kredilerinin ötelenmesi için banka genel müdürleri ile İstanbul’da görüşmelerde bulundu. Bunun kıymetini bilelim” şeklinde konuştu.

Yanlışlıkların karşısında dimdik siper durdukları için üçüncü kez başkanlığa seçildiklerini ifade eden İGC Başkanı Aslan ise bu başarının bir ekip işi olduğunu ve yakın tarihte basının İGC çatısı altında toplanacağını söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here