Nefes Koçu Mukaddes Kirmitçi; “Doğru Nefes Al, Sağlıklı Yaşa”

0
789

holistik-nefes-kontrolu1Holistik Sağlık ve Terapi Merkezi, farklı bir etkinliğe imza attı. Nefes Koçu Mukaddes Kirmitçi’yi hastalarla buluşturan Holistik Sağlık ve Terapi Merkezi’nde gerçekleştirilen Nefes Egzersizleri, katılanlardan tam not aldı.

Holistik Sağlık ve Terapi Merkezinde bayanlarla bir araya gelen Nefes Koçu Mukaddes Kirmitçi, doğru nefes almanın nasıl olduğunu anlattı. Kirmitçi; “Doğru nefes almak için diyaframımızı kullanmalıyız. Diyafram nefesi alırken karnımız sadece öne doğru değil yanlara doğru da şişiyor. Bu da yağları yakmasına yardımcı oluyor. Çoğumuz nefesi yanlış alıyoruz, göğüsten alıp-veriyoruz. Doğru olan diyafram nefesidir” dedi.

Bazı besinlerden de uzak durulması gerektiğini söyleyen Kirmitçi; “Tuzlu, yağlı, şekerli besinlerden uzak durmalıyız. Yemekler de zeytinyağı kullanmalıyız. 10-15 günde bir nefis köreltme olarak ufak tatlı bir şeyler alınabilir” dedi. Fırsat buldukça yürümeye zaman ayrılması gerektiğini de söyleyen Kirmitçi; “Zaman buldukça yürüyüş yapılmalıdır. Yürüyüş yapmak zayıflatmaz, yağ yakmak istiyorsanız koşmalısınız” dedi.

holistik-nefes-kontrolu2

“Doğru nefes al, sağlıklı yaşa” diyen Kirmitçi, nefesin, her teknikte farklı aldığını belirterek, ilk olarak burundan alıp-ağızdan nefes vermeyi gösterdi. Daha sonra ağızdan alıp burundan nefes vermeyi de gösteren Kirmitçi, nefes egzersizlerini katılım gösteren kişilerle birlikte yaptı.

Daha sonra bir dakika tutarak, katılımcıların nefes alıverişlerini kontrol etmek isteyen Kirmitçi, herkesin tuttuğu dakika içerisinde nefes alışverişini saymasını istedi. Dakika bittiğinde nefes alma sayıları yüksek çıkan kişilere de ikaz da bulunan Kirmitçi, normalde dakikada 8 ila 12 nefes alıp-vermenin doğru olduğunu kaydetti.

Nefes egzersizlerinde katılımcıların karın bölgelerine ağırlık koyan Kirmitçi, diyaframdan nefes almalarını sağladı. Yaklaşık bir saat süren nefes terapisi sonrası katılımcılar olumlu düşüncelerini paylaşarak Kirmitçi’ye teşekkür etti.

holistik-nefes-kontrolu3

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here