Nazlıaka; “16 Nisan’a Kadar Çok İyi Çalışmalıyız”

0
88

ADD Arsuz Şubesi Panel Düzenledi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Arsuz Şubesi tarafından, Karaağaç’ta, Ankara bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın konuşmacı olarak katıldığı bir panel düzenlendi. Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen panele Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, ADD İskenderun Şube Başkanı Fuat Gezgin, ADD Karaağaç temsilcisi Kemal Işkarak ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Panelde kısa bir açılış konuşması yapan ADD Arsuz Şube Başkanı Sinan Tutar; “Düşünün bir başbakanı bir gecede değiştiren, yeraltı ve yer üstü kaynaklarımızı peşkeş çeken bu hükümet bizim bedel ödeyerek kazandığımız demokratik haklarımızı, parlamenter sistemimizi tek adam sistemine kurban etmek istiyor. Çocuklarımızın geleceği için hayır, bu vatanın selameti için hayır, kardeşlik ve barış için hayır diyoruz” dedi.

Daha sonra konuşmasına başlayan Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, Hatay’ın kültürel ve tarihsel zenginliğine değinerek; “Hatay denince benim aklıma o Reyhanlı ilçede patlayan bombada ellerini havaya kaldıran Döne Ana gelmektedir. ‘Torunumun kolunu leğene koydular’ diyen Döne ana gelmektedir. Gezi şehitlerinden Abdocan, Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan’ı hatırlıyorum. Hatay son 15 yılda kardeşlik kentinden, kutuplaşma politikalarından nasibini aldı. Ölülerimizi bile mezhepleri üzerinden tarif ediyorlar” dedi.

Referanduma sayılı günler kaldığını hatırlatan Nazlıaka, sürecin önemine vurgu yaparak; “Referandum açısından önümüzde az bir zaman kaldı. Bizim üç önemli şey yapmamız gerekiyor. Birincisi sandık öncesi, ikincisi sandık, üçüncüsü ise 16 Nisan’dan sonra yapacaklarımızdır. Bugün bu üçünü konuşacağız.

Önümüzde kalan süreçte, özellikle kararsızları, sandığa gitmede motivasyonu düşük olanları ikna edersek, hiç şüphesiz zafer bizim olacaktır. Anketlere göre hayırlar öndedir. Hayırlar öndedir ama çalışmazsak, 16 Nisan sonrası bizim duymak istediğimiz sonuç çıkmayabilir. O zaman 16 Nisan’a kadar çok iyi çalışmalıyız.

İkincisi ise sandıklardan hayır çıkması için sandıklara sahip çıkacağız. Tek bir oy bile bizim onurumuzdur. Yalova seçimlerini bir oyla kazandık. Avanos belediyesini altı oy farkla kazandık. Onun için oylarımıza sahip çıkacağız. Oy kullandığınız sandıkta müşahit olma hakkına sahipsiniz ve kontrol edebilirsiniz. Özellikle hayırcılar sandığı gitmesinler diye bazı şehir efsaneleri yaymaya çalışıyorlar. Neymiş efendim ‘evet’ kazanacakmış, neymiş efendim ‘hileler’ olacakmış, bunların hiçbirisi doğru değildir. Biz eğer sandıklara sahip çıkarsak, biz eğer ıslak imzalı tutanakları elimize alırsak, ya da fotoğrafını çekersek, hiçbir şekilde hile yapamazlar.

Tüm bunlardan sonra 16 Nisan geldi güzel sonuçları aldık. İşte hayır çıktığında yeniden Atatürk Cumhuriyetini kuracağız. Hayır çıktığında yeniden tarihimize, kültürümüze sahip çıkacağız. Hayır çıktığında bizi kutuplaştırmak isteyenlere biz bu ülkede kardeşçe ve dostça yaşamak istiyoruz, diyeceğiz. Hayır çıktığında Cumhurbaşkanı artık anayasal sınırlar içine çekilecektir” şeklinde konuştu.

Ankara bağımsız Milletvekili Nazlıaka Arsuz’daki panelin ardından Dörtyol’a geçti. ADD Dörtyol Şubesinin düzenlediği panelde de konuşan Nazlıaka, 16 Nisan’ın tarihi önemine vurgu yaptı.

Nazlıaka Hatay’a gerçekleştirdiği ziyarette ayrıca Ali İsmail Korkrmaz’ın ailesini de ziyaret ederek,  anne Emel Korkmaz ile birlikte Ali İsmail’in odasında sohbet etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here