Namık Kemal’de ‘Eğitim Sokağı’ Açıldı

0
1358

namık kemal ortaokulu1İskenderun’da devlet okullarına yaptığı yatırımlar ile eğitim camiasına ismini altın harflerle yazdıran hayırsever işkadını Neslihan Çalışkan, Namık Kemal Ortaokulu’na Atatürk köşesi ve 2 eğitim sokağa kazandırdı.

1978 yılından bu yana İskenderun’da faaliyet gösteren ve sektörde ki tecrübesiyle halkın güven adreslerinden olan Doğan Kırtasiyenin işletmeciliğini yapan Neslihan Çalışkan, elim bir kaza sonucu kaybettiği merhum eşi Kemal Çalışkan’ın ismini yaşatmaya devam ediyor.

“Sokakların dili” projesi kapsamında okulun iki ayrı koridorunu öğrencilerin bilgi kaynağı haline dönüştüren Namık Kemal Ortaokulu’nda Atatürk köşesi ve 2 eğitim sokağının açılışı da görkemli bir şekilde gerçekleşti. Açılışa İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven ve çok sayıda okul müdürü ile öğretmenleri, veliler katılım gösterdi. “Sokakların dili” projesinin öğrencilere teneffüs saatlerinde bile eğitimi aşıladığını kaydeden Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Ali Koç, sokakların dili projesinin emek ve kararlılık gerektirdiğine vurgu yapıp bu projenin yaklaşık bir yıl içerisinde tamamlandığını belirtti.

namık kemal ortaokulu2

Eğitim Gönüllüsü Neslihan Çalışkan’a teşekkür eden ve okullarında merhum Kemal Çalışkan isminin yaşatılacak olmasının kendilerine onurlandırdığını ifade eden Ali Koç; “Bu süreçte sokaklarımızı bilgi merkezi haline çeviren Müdür Yardımcımız Sema Yaylı koordinatörlüğünde öğretmenlerimiz Burçin Kaleli ve zümresi, Özay Kara, Celile Reyhandalı, Edibe Koç, Canan Esma Kurnaz, Fatoş Sembol Özdemir, Bekir Başaran, Fahriye Pineci, Oğuz Arslan, Mustafa Sözmez Ateş, Zeynep Yeşiltepe ve Mustafa Kara, ingilizce öğretmeni Yasemin Canımoğlu ve zümresi, öğretmenlerimiz ile Okul Aile Birliği Başkanımız Selda Sayıcı Keskin ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven’de Eğitim Gönüllüsü Neslihan Çalışkan’a teşekkür ederek sokakların dili projesinin diğer okullara da örnek teşkil etmesi gerektiğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından Atatürk köşesi ve 2 eğitim sokağının kurdelesi kesildi.

namık kemal ortaokulu3

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here