Mustafa Uyan; “Yaşlılık Deneyim ve Gün Görmedir”

0
204

TÜED İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan; “Yaşlılık Deneyim ve Gün Görmedir”

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Yaptığı açıklamayla Dünya Yaşlılar Gününü kutlayan Başkan Mustafa Uyan; “Toplumumuzun bugünlere gelmesinde büyük yeri olan emeklilerimiz ve yaşlılarımız, bizim en büyük hazinemizdir. 1 Ekim Dünya Yaşılar Günü Kutlu olsun” dedi.

TÜED İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan, yaşlılığın deneyim olduğunu vurgulayarak; “Yaşlılık deneyim ve gün görmedir. Yaşlılık kişilerin son baharıdır. Her insan için değişik anlamı ve önemi olan yaşlılık, aslında hayatın çok güzel ve özel bir dönemidir. Geçmişimiz ile bugün arasında, kültürümüzün ve değerlerimizin yarınlara taşınmasını sağlayan yaşlılarımız hayatımızın önemli değerleridir.

Son dönemde kullanılan ‘Gelecekte bir gün gelecek’ şeklinde bir reklam sloganı var. Kullanılan slogan yerinde bir slogan. Herkesin elbet bir gün yaşlanacağı ve gelecekte onların yerine geçeceğimizi daima aklımızda tutmamız gerekir. Yaşlılara gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan, ihtiyaç duydukları saygı ve sevgiyi esirgeyen bir toplumun huzur içinde olması mümkün değildir. Yaşlılara gösterilen önem ve onların sıkıntılarının çözümü için gösterilen çaba o toplumun uygarlık göstergesinden biridir. Bu vesileyle, tüm emeklilerimizin ve yaşlılarımızın, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyor, kendilerine sağlık, varlık ve esenlik dolu günler diliyorum” şeklinde konuştu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)