Mursal: “Basketbol Bir Gönüllülük İşidir”

0
191

Basketbol Hakemleri Tanışma Toplantısında Bir Araya Geldi

Hatay Basketbol İl Temsilciliğine bağlı olarak görev yapan il hakemleri ile geçtiğimiz günlerde Hatay’da açılan kursu başarıyla tamamlayan aday hakemler, düzenlenen tanışma toplantısında bir araya geldiler. Hatay Basketbol İl Temsilcisi Banu Özdemir Mursal idaresinde  bir araya gelen il hakemleri ve aday hakemler, hem tanışma hem de kaynaşma imkanı buldu.

Hatay BŞB Spor Kompleksinde düzenlenen toplantıya Hatay Basketbol İl Temsilcisi Banu Özdemir Mursal, Temsilcilik bünyesinde görev yapan yönetim kadrosu, Hatay Basketbol İl Temsilciliği Basın Danışmanı Hüseyin Zorkun, saha komiserleri, il hakemleri ve aday hakemler katıldı.

Burada konuşan Hatay Basketbol İl Temsilcisi Banu Özdemir Mursal, Hatay’da bu branşta ciddi bir gelişim süreci yaşandığına dikkat çekerek; “Hakem, antrenör, sporcu, idareci ve basketbol sever halkımız ile el ele vererek, basketbol sporunu layık olduğu en iyi yere taşıdık. Hızlı bir gelişim süreci yaşıyoruz. Çok iyi bir ekibe sahibiz ve sizler ile gücümüze güç kattık” dedi.

Basketbolun bir gönüllülük işi olduğuna dikkat çeken ve başarı elde etmek için bu işi sevmek gerektiğini belirten Mursal, aday hakemlere de çeşitli tavsiyelerde bulunarak; “Toplantı ve maçlara katılım gösteren arkadaşlar ile yolumuza devam edeceğiz. Turnuvalarda görev alın ve maç izleyerek gözlem yapın. İşinizi ciddiye alın. Artık TBF Hatay hakemisiniz. Hareketlerinize dikkat etmelisiniz. Kuralları iyi öğrenin ve uygulayın. Her konuda bize başvurmaya çekinmeyin. Aramıza hoş geldiniz” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca eğitim çalışması yapıldı. Hakemlik kariyerleri ile Hatay’ın gururu olan başarılı hakemler Nurettin Bilmez ve Hikmet Fen tarafından, kısa bir süre önce Hatay’da yapılan basketbol aday hakem kursunu tamamlayan aday hakemlere il temsilciliğinin çalışmaları, hakemlik ve oyun kuralları hakkında bilgiler uygulamalı olarak verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here