Muhtarlar Günü Bugün Kutlanacak

0
64

19 Ekim “Muhtarlar Günü” bugün kutlanacak. Kutlama etkinlikleri saat: 09.00’da Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayacak.

Çelenk sunma töreninde, kentimizdeki Mahalle Muhtarları tarafından Atatürk Anıtı’na çelenkler sunulacak, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunacak. Buradaki törende daha sonra Savaş Mahallesi Muhtarı Meral Kireççi Gürlek, günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapacak.

Anıt alanındaki törenin ardından muhtarlar İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ve ardından İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamlarında ziyaret edecek.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeni ile yaptığı açıklamada muhtarlığın önemine vurgu yaptı.

Muhtarlarımız, Bu Zorlu Görevi Büyük Bir Özveriyle Yerine Getirmektedirler

Muhtarların büyük bir özveri ile çalıştığı kaydeden Başkan Seyfi Dingil, muhtarlığın fedakârlık ve sevgi gerektiren zor bir görev olduğunu ifade etti. Başkan Dingil açıklamasında; “En yakın mesai arkadaşlarımız olarak gördüğümüz muhtarlarımız, bu zorlu görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getirmektedirler. Bizler de demokrasimizin ilk halkasını oluşturan muhtarlarımız sayesinde bir mahallelerimizin neye ihtiyacı olduğunu daha iyi görebiliyoruz. Yine onlarla yaptığımız istişareler sayesinde hizmetlerimiz daha verimli ve anlamlı hale geliyor. İşte bu nedenle her zaman muhtarlarımızla birlikte olmaya gayret ediyoruz.

Bu vesile ile mahallelerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen ve bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan muhtarımıza emeklerinden ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunar, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlarım” ifadelerine yer verdi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)