Muhasebeciler Ata’nın Huzurundaydı

0
98

Yıldırım; “Mesleğimizi En İyi Şekliyle Yapmak İçin Çaba Sarf Ediyoruz”

İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Yönetimi ve bazı üyeler, 1-7 Mart Muhasebeciler Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Muhasebeciler, Muhasebeciler Haftası kutlamalarına Atalarının huzurunda başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım; “Sözlerime başlamadan önce Afrin’de savaşan ve şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize ise acil şifalar diliyorum. Vatanın bölünmez bütünlüğü için Afrin’de kahramanca mücadele veren ordumuzun da muzaffer olması için sürekli dualar ediyoruz” dedi.

Her yıl Mart ayının ilk haftasının Muhasebeciler Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Yıldırım, muhasebecilik mesleğinin öneminden söz ederek; “Mesleğimizin doruğa ulaştığı şu günlerde Muhasebecilik mesleğinin anlam ve önemini bilmek de çok önemli diye düşünüyorum. Meslektaşlar olarak bugün hep bir arada olmanın onurunu yaşıyoruz. Mesleğimizin toplum adına çok değerli olduğunu buradan anlatmak istiyorum. Bir insanın damarlarındaki kan ne kadar elzem ve önemliyse bir ülke için gelirlerini elde ettiği vergileri toplamak adına Mali Müşavirlik Mesleği de o kadar değerli ve önemlidir arkadaşlar.

Bizler bu bilinç ve değer yargılarıyla mesleğimizi en iyi şekliyle yapmak için çaba sarf ediyoruz. Memleketimize, devletimize gerekli ihtiyaç duyulan vergilerin toplanmasında aracılık edeceğiz. Mesleğimiz biraz yorucu, biraz üzücü, biraz meşakkatli olmasına rağmen biz mesleğimizi ve ülkemizi seviyoruz. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası üyeleri anıt alanındaki çelenk sunma töreninin ardından odada bir araya geldiler. Burada bir konuşma yapan İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Onursal Başkanı Alaaddin Özbülbül ise, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak; “350’ye yakın üyemizin olduğu Odamızda sürekli etkinliklerimiz toplantılarımız ve eğitimlerimiz oluyor. Ben bu sabah erkenden kalktım ve üzerimi giyinerek sabah 8’de meslektaşlarımla bir arada olmanın heyecanı ile sizlerin yanına geldim. Mesleğe başladığım günden bu yana hala bu heyecanı yaşıyorum.

Bu birlikteliklerin oluşması için artık diğer üyelerimizi ve genç meslektaşlarımızı da büroda oturmak yerine aramızda görmek istiyoruz. Bizler ne kadar birlikte olursak sesimiz o kadar gür çıkar arkadaşlar. Bu birlikteliklerimizin artması temennisiyle tüm meslektaşlarımın Muhasebeciler Haftasını kutluyorum” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)