Muharrem İnce; “Türkiye Cumhuriyetini Çadır Devletine Dönüştürdüler”

0
103

muharrem ince1Son günlerde Musul’da yaşananların ardından basına yansıyan IŞİD komutanlarından birinin Hatay’da tedavi gördüğü yönündeki iddialar meclise taşındı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Sağlık Bakanı’ndan 16 Nisan 2014’te Hatay Devlet Hastanesi’nde IŞİD’in komutanlarından birisinin tedavi görüp görmediği konusunda açıklama yapmasını istedi.

Musul’da yaşananlar ve IŞİD konusunda TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İnce; “Bayrağımız indirildi, konsolosluğumuz basıldı, teröristler devlet hastanelerinde tedavi oluyor, Başbakan cumhurbaşkanlığı sevdasına düşmüş, başbakan yardımcıları da başbakanlık sevdasına düşmüş, MİT uyuyor, özel harekât kurşun sıkmadan teslim oluyor” dedi.

IŞİD komutanlardan birisinin Hatay’da tedavi görüp görmediği konusuna açıklık getirilmesini isteyen Vekil İnce; “Tarih belli, 16 Nisan 2014. Burası Hatay Devlet Hastanesi, kişi belli, IŞİD’in komutanlarından bir tanesi, adı belli yani buna Sağlık Bakanı cevap versin. 16 Nisan 2014’te hastane kayıtlarını açıklasın. Bakalım devlet var mı ortada, hastane kaydı var mı yoksa Türkiye Cumhuriyetinin sınırları yolgeçen hanı mı? Birincisi Sağlık Bakanı bunu anlatmalı, ikincisi Dışişleri Bakanı konuşmalı. Bakalım Türkiye’nin sınırlarında bir pasaport kontrolü var mı, bu kişi ne zaman giriş yapmış, ne diye girmiş yoksa Türkiye bir karargah mı? Yıllarca medet umdular bunlardan, bunları besleyen, palazlandıran yani Esad’ı yıkacağım diye bunlara destek olan hükümet değil mi, bizim Türkiye Cumhuriyeti değil mi? Kendi canavarlarını kendileri yaratmadılar mı, bunlara cevap bekliyorum. Sağlık Bakanı hastane kayıtlarını açıklasın. Türkiye Cumhuriyetini bir çadır devletine dönüştürdüler, bir muz cumhuriyetine dönüştürdüler, devletin geleneklerini yok ettiler” diye konuştu.

IŞİD’in Musul’da Türk konsolosluğuna yaptığı baskına ilişkin belediye başkanları toplantısındayken Başbakan’a bilgi verildiğini ifade eden İnce; “Musul Başkonsolosluğumuzun sarıldığı bilgisi veriliyor. Başbakan diyor ki ‘diplomasi ile çözün.’ Belediye başkanları toplantısına devam ediyor. Böyle bir öngörüsüzlük olabilir mi? Başbakan bunları bilmiyor demek ki, dostu zannediyor, niye geçmişte yardım ettiği için, Ortaçağ adamlarına güvenilir mi?” diye sordu. Bir soru üzerine İnce; “IŞİD’e yardım ettikleri kesin yani Davutoğlu’nun şunu cevaplandırması lazım. Sen Türkiye’yi maceracı politikalarınla hangi noktalara getirdin, sen bir bedel ödemelisin. Dostum Esad’tan kanlı Esad’a geçmişti yeniden dostum olursa kimse şaşırmasın” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here