MKÜ’de Barış ve Tolerans Projesinin Açılışı Yapıldı

0
186

mkü-erasmusMustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) koordinatörlüğünde gerçekleşen “Communication with Art and Movement to Support Peace and Tolerance” isimli Erasmus Yoğun Program projesinin açılışı geçtiğimiz hafta yapıldı.

Veteriner Fakültesi Mehmet Akif Konferans salonunda yapılan proje açılışında kısaca projeyi tanıtan Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurcan Köse Projenin amacının; sanat ve hareketle iletişim sayesinde ‘Barış ve Hoşgörüyü’ desteklemek olduğunu, yapılan tüm aktivitelerin haricinde her akşam öğrenci ve öğretmenlerin kendi ülkelerini tanıtacağını, misafir öğrenciler ve öğretim elemanlarının yerel dans ve yemeklerini tanıtarak güzel zaman geçireceklerini belirtti.

Açılışta konuşma yapan Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder yönetim olarak Uluslararasılaşmaya önem verdiklerini, AKTS ve DE etiketi çalışmalarının tamamlandığını ve bu alanda Avrupa Komisyonu’nun MKÜ’yü AKTS ve DE sertifikası ile ödüllendirdiğini,  Türkiye’de sadece 16 üniversitenin AKTS etiketine sahip olduğunu, bu sebeple bu başarının önemli bir başarı olduğunu kaydetti.

Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurcan Köse tarafından yürütülen Proje, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan ve Belçika’dan gelen 4 öğretim elemanı ve 14 öğrenci olmak üzere toplam 18 öğretim elemanı ve öğrenci ile yürütülüyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here