MKÜ Yönetiminden Basına Teşekkür

0
81

Mustafa Kemal Üniversitesi, 20. yıl etkinlikleri kapsamında, üniversiteye yaptıkları katkılardan dolayı basın mensuplarıyla bir araya gelerek onlarla yemekte buluşu.

Ziraat Fakültesi merkezi kafeteryada gerçekleşen yemeğe üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Basın İlan Kurumu Hatay Şube Müdürü Murat Uçar, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Antakya Gazeteciler Cemiyeti ikinci Başkan Hasan Okay, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Rızkullah Terbiyeli, Hatay Basın Kulübü Derneği Başkanı Ahmet Erdoğan, TRT Hatay Bölge Koordinatörü Uğur Yiğit ve Hatay genelinde görev yapan basın mensupları katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Salih Güder, üniversite bünyesinde gerçekleştirdikleri etkinlikleri kamuoyuna duyurma noktasında basın mensuplarının verdiği destekten dolayı müteşekkir olduklarını ifade ederek; “Sanattan tarihe, kültürden müziğe kadar birçok alanda konferanslar, paneller, konserler, tiyatrolar düzenleyerek yıl boyu sürdürdüğümüz etkinlikleri değerli Hatay halkına hep sizin kelimelerinizden, sizin dokunuşlarınızdan, sizin söylemlerinizden, sizin manşetlerinizden aktarma imkânı buluyoruz. Bu anlamda eğer biz işleyen el, yürüyen ayak ve canlılığını sürdüren vücut isek; sizler de bizi bu topluma tanıtan dilsiniz, nefessiniz, dimağsınız” dedi.

Basının milletin müşterek sesi olduğunu hatırlatan Rektör Güder, Hatay basınını işbirliğine davet ederek; “İnanıyorum ki hemen gelecek dönemin başında hayata geçecek olan iletişim fakültemiz öğrencilerinin de gelişiyle birlikte tüm Hatay basını üniversitemizde daha büyük bir kenetlenme içerisine girecek. Toplumun çok sesi ama doğru sesi, toplumu bilgilendiren basına kavuşması halinde hiçbir şeyin karanlıkta kalmayacağının dolayısıyla bu toplumda topluma zararlı unsurların ayakta kalmayacağının, toplumun onurlu, saygın paydaşlarının haklarının da hukuk dairesinde korunacağı bir düzlemin oluşturulması gerektiğine inanıyorum.

Basın milletin müşterek sesidir. Bu sesin önce hür sonra da alabildiğine gür olması gerekir. Bu anlamda biz üniversitenin kurumsal kaynaklarından, kapasitesinden ve basın ve iletişim alanındaki yeni örgütsel yapımızda dayanışarak yararlanmanız yolunda sizleri işbirliğine davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

MKÜ’nün elde ettiği başarılara da değinen Rektör Güder, “Mustafa Kemal Üniversitesi, Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde tüm Avrupa’da vermiş olduğumuz diplomaların ve derecelerin tanınırlığına ilişkin Avrupa Kredi Transfer Sistemi ve diplomaları tüm ülkelerde geçerli olmasını kılacak olan diploma eki ödülleriyle ödüllendirilmiştir. Bu sene Türkiye’de bu ödülü kazanan 9 üniversiteden biriyiz. Bizden önce bu ödülü 5 üniversite aldı. Biz şu anda Türkiye’deki 14 üniversiteden biri olduk. Yine diploma ekinde bu sene 45 başvuru içerisinden başvurusu kabul edilen 11 üniversiteden birisi olarak şu anda Türkiye’deki ilk 20 üniversiteden birisi biziz” dedi.

Konuşmanın sonrasında üniversiteye katkılarından ötürü basın temsilcilerine teşekkür plaketi takdim edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here