MKÜ 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılına Başladı

0
88

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) 2012-2013 yılı Eğitim-Öğretim Yılı Akademik açılış töreni dün düzenlendi. Tayfur Sökmen Kampusu içerisinde bulunan Atatürk anıtına çelenk koyma ile başlayan tören, Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen program ile sürdü. Saygı ve istiklal marşı okunuşu ile başlayan program müzik dinletisi, üniversitenin tanıtım filmi ile devam ederken, programda bir konuşma yapan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, üniversitelerin önemine vurgu yaptı.

Üniversitelerin milletin can damarları olduğunun altını çizen Vali Lekesiz, MKÜ’nün Hatay’ın tanıtımı, gelişimi ve daha birçok alanda önemli çalışmalar yaptığını bundan dolayı başta MKÜ rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder olmak üzere tüm öğretim üyeleri ve öğrencilere teşekkür etti.

Toplumun rotasını belirleyen en önemli gücün bilgi olduğunu söyleyen Vali Lekesiz, durmadan gelişen teknolojiye ayak uydurulması için üniversitelerin önemli olduğunu kaydetti. Vali Lekesiz; “Türkiye her alanda kendini geliştirerek, dünya üzerinde bende varım sıfatı ile büyük bir değişimin içine girdi. Birçok alanda dünya ülkeleri arasında ilk 10’da yer alan ülkemizin bu yükselişine katkı sağlamak ve bilgiyi hizmete çevirmemiz lazımdır” dedi.

Törende daha sonra bir konuşma yapan Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, MKÜ’nün akla dayalı, sorgulayıcı, geliştiren, çok disiplinli olmaya açık, kaynakları etkin kullanabilen, yarışmacı ve yenilikçi, hukukun üstünlüğüne inanan, insan haklarına saygılı, ulusal kimliğimizi özümsemiş ve demokratik Cumhuriyet’e bağlı, Atatürk ilkeleri ışığında çağdaş eğitim öğretim yapan, ülkenin birlik bütünlüğünü koruyan bireyler yetiştiren, doğmalardan uzak ve Mustafa Kemal’e yakışır bir üniversite misyonu ile yola çıkan bir kuruluş olduğunu aktardı.

Başarı için değişimi görmek ve onu uygulamanın çok önemli olduğunu aktaran MKÜ Rektörü Güder, MKÜ’nün ülke genelinde geçen yıllara nazaran yükseldiğini ifade ederek, hedeflerinin yurt içinde kısa sürede ilk 10 üniversite arasına girmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Program daha sonra Öğretim Üyesi Aynur Özfırat’ın akademik yılı ilk dersini vermesi ile devam ederken, daha sonra havuz başında düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

“MKÜ Kampuste ATV’li güvenlik”

MKÜ her alanda kendini geliştirmeyi sürdürüyor. Teknolojiyi takip eden ve hizmeti en kaliteli yapmak için daima yenilikleri takip eden üniversitedeki güvenlik ekibi ATV motor ile devriye hizmeti veriyor. MKÜ’de bulunan iki adet ATV motorlar, alınan bilgiye göre özellikle sınırları geniş olan üniversite kampusunun gece devriyesinde güvenliği daha rahat sağlamak için kullanılıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here