Mizanpaj ve Haber Dilinin İyileştirilmesi Eğitimi Sona Erdi

0
339

Basın İlan Kurumu’nun Yerel Basına Yönelik Gaziantep’te düzenlediği “Medya’da Mizanpaj ve Haber Dilinin İyileştirilmesi” eğitimi tamamlandı.

Basın İlan Kurumu Gaziantep Şube Müdürlüğü tarafından İpekyolu Kalkınma Ajansının desteğiyle hazırlanan “Medya’da Mizanpaj ve Haber Dilinin İyileştirilmesi” eğitimi Gaziantep’te yayımlanan resmî ilan ve reklam yayınlama hakkını haiz 16 yerel gazeteden 24 basın mensubunun katılımıyla yapıldı.

Yerel gazetelerde, bölge hakkında yapılan haberlerin iyileştirilmesi, görsel tasarımlarının daha nitelikli hale getirilmesi amacıyla düzenlenen eğitimde, Gaziantep Üniversitesi öğretim üyelerinden Aydın Karabulut ve Gökhan Gökgöz, katılımcılara ve Yeni Medya Yayıncılık Uygulamaları konusundaki deneyimlerini aktardılar.

Gaziantep Ticaret Odası salonlarında 26 Eylül’de başlayan ve iki gün süren eğitim sonunda yapılan sertifika törenine İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Ali Tuncay Yıldırım ve Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da katıldı.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan yaptığı konuşmada, nitelikli personel ihtiyacının her sektör için çok önemli olduğunu, fakat basın sektörü için daha da önemli olduğuna dikkat çekti. Bu konuda çalışma yapan kurumların önemine de değinen Erdoğan konuşmasını İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreterine, Gaziantep Ticaret Odasına ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne teşekkür ederek tamamladı.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Ali Tuncay Yıldırım da yaptığı konuşmada Gaziantep ilinin kalkınma konusunda diğer illere örnek oluşturduğuna değinerek, gerçekleşen eğitim programının Gaziantep basını için önemli olduğunu belirtti ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tören, katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here