Milli Birlik ve Beraberliğimizin Günü

0
255

zafer bayramı2Atatürk’ün Türk Ordusuna Verdiği Önem ve Değer!

Askerine güvenen ve inanan Atatürk, Türk askerinin, vatan sevgisini, imanını ve eşsiz özelliklerini şu sözleriyle anlatmıştır:

Ordu, Türk ordusu! İşte bütün milletin göğsünü güven, gurur duygularıyla kabartan şanlı ad! Ordumuz, Türk birliğinin, Türk kudret ve yeteneğinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesidir. Ordumuz, Türk topraklarının ve Türkiye ülküsünü gerçekleştirmek için harcamakta olduğumuz sistemli çalışmaların yenilmesi imkânsız güvencesidir.

Türk neferi kaçmaz, kaçmak nedir bilmez. Eğer Türk neferinin kaçtığını görmüşseniz, derhal kabul etmelidir ki, onun başında bulunan en büyük komutan kaçmıştır.

Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor, en ufak bir fütur (yılgınlık) bile gösteremiyor; sarsılmak yok! Okuma bilenler ellerinde Kuran-ı Kerim, cennete girmeye hazırlanıyor. Bilmeyenler, kelime-i şahadet getirerek yürüyorlar. Bu, Türk askerlerindeki ruh kuvvetini gösteren, şaşılacak ve övülecek bir misaldir.

zafer bayramı1

Türkiye Cumhuriyeti yalnız iki şeye güvenir! Biri millet kararı, diğeri en elim ve en güç şartlar içinde dünyanın takdirlerine hakkıyla lâyık olma niteliği kazanan ordumuzun kahramanlığı…

Türk Ordusu! Dünyanın hiçbir ordusunda, yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam askere rast gelinmemiştir. Her zaferin mayası sendedir. Her zaferin en büyük payı senindir. Kanaatinle, imanınla, itaatinle hiçbir korkunun yıldırmadığı demir gibi temiz kalbinle düşmanı sonunda alt eden büyük gayretin için gönül borcumu ve teşekkürümü söylemeyi kendime aziz bir borç bilirim.

Türk Ordusu şanlı bir geçmişten güç almaktadır; bugün de aynı vasıfla Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük güvencesi olmaya devam etmektedir. Bu durum kuşkusuz, vatanını ve devletini seven her Türk ün göğsünü kabartmaktadır. Milletimizin Ordumuza olan inancı ve güveni tamdır.

Bayram Etkinlikleri

30 Ağustos Zafer Bayramı, İskenderun Kaymakamlığı tarafından tertip edilecek program dahilinde bugün kutlanacak. Saat 09.30’da Atatürk Anıt Alanında, kaymakam, garnizon komutanı ve belediye başkanı tarafından çelenklerin sunulmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla sona erecek. Anıt alanındaki törenin ardından İskenderun Kaymakamlığında, kaymakam, garnizon komutanı ve belediye başkanı tebrikleri kabul edecek. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü resepsiyonu 30 Ağustos Salı günü saat 20.00’de İskenderun Yelken Kulübünde gerçekleştirilecek. Aynı akşam saat 21.30’da ise İskenderun Anıt Alanında, aziz milletimizin milli birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhunu pekiştirmek amacıyla bir araya gelinecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here