Milletvekilimiz Orhan Karasayar, Hassa Tüneli Yapımının Mimarı!

0
841

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar için şimdiye kadar yazılan müspet ve olumlu yorumları derinlemesine irdelediğimde, İskenderun adına yapılan görevleri tam manasıyla yerine getirdiğini görüyor ve onunla memleketim adına gurur duyuyorum.

İskenderun ve çevresinde yaşanan en önemli sorunlardan önde geleni ne diye kapıyı araladığımda en önemli sorunların başında; Arsuz Yolu, İskenderun Üniversitesi, Hassa Tüneli, Çok Amaçlı Devlet Hastanesi ve Toplu Konutların İskenderun’da yapılmasıydı. Çok şükür hepsi onaylandı ve yapılanlar yapıldı ve bazıları yapılmaya devam ediyor.

Elektrik enerji sistemlerinin çarpıklıkları ile baş edilemiyordu. Çok şükür İskenderun’da bu sorunlar kesin çözüme ulaştı, bir tek Belen ve Arsuz ilçelerinin havai hatlarının yeraltına döşenmesi kaldı. Kısa sürede bu sorun da sorun olmaktan çıkacağını biliyorum.

Ak Parti Belediyesi alınmadan evvel bölgemize çoğu yatırımların gelmesini onun sayesinde yaşadık. En önemlisi köy yollarının yapımı ile su sorunlarının çözümlerinde ve adliye sarayı bire bir mücadelesiyle sorunların üstesinden geldi. Arsuz yolu ufak tefek bazı sorunlarıyla tamamlandı sayılır. Yerleşim birimlerine yakın yapılanan kavşakların trafik lambaları kaldı. Oda tamamlandığında Arsuz yolunda oluşan trafik kazaları da nispeten azalmış olacak.

İskenderun Üniversitesinin başlama aşamasından sonuna kadar takipçisi oldu ve sonunda İskenderun kendi adıyla anılan bir üniversitenin sahibi oldu. Şimdi İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin başarılı şekilde faaliyetlerini gururla takip ediyoruz.

Çok amaçlı İskenderun Devlet Hastanesinin plan ve projeleriyle birlikte hayata geçirilmesine ramak kaldı. Bizler her şeyi çok çabuk ister olduk ama bazı bürokratik engelleri aşmak o kadar da kolay olmuyor. Onları aşmak için bizim adımıza; Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, TBMM ve siyasi üst düzey bakan arkadaşlarıyla yakınlaşması bizlerin şansıydı. En kısa sürede hastanemizin de temeli atılacak başka bir alternatif yok. Çünkü kafasına koyduğu şeyi başaran bir vekilimiz bizlerle birlikte…

TOKİ diye çok bağırdık ama sesimizi duyuramadık. Hemen yanı başımızda Belen ilçesinde TOKİ Konutları yapılırken boynumuz bükük kaldı. Gücümüz yetmedi. Toki-Boki diye alay edenlerin konuşmalarını sessizce izledik. Ve en sonunda İskenderun’un en güzel yerine TOKİ Konutları yapıldı. Çok değil beş sene sonra o yerler bölgemizin en ayrıcalıklı yerleri olacak.

Hassa Tüneli! Bu başlı başına bir siyasi zaferdir. İskenderun’un on yıl sonrasının güzelliğini şimdiden düşünmek dahi bana gurur veriyor. Hani derlerdi ya İskenderun Singapur olacak diye, samimi söylüyorum İskenderun Singapur’u geçecek. Tarihten zamanımıza gelen şanlı adı daha ileriye doğru tarihsel yazgılarıyla tarih yazacak. Hassa Tüneli bir başka bir tünel! Türkiye’de yüzlerce tünel yapıldı ama bu tünel İran-Irak ve Ortadoğu’yu tam manasıyla içine alacak. Ortadoğu nasıl olacak derseniz tam manasıyla sanayi ve turizm ile birlikte insanlarımıza feyiz verecek.

Ben her zaman yazdığım makalelerde, hangi siyasi partiden olursa olsun, İskenderun’un bağrından kopan bir vekil olmadığından dolayı Hatay ilinde tıpkı öksüz evlat gibi muamele görürüz derdim. İskenderun Belediyesini Ak Parti kazanınca bölgemize gelen yatırımların hızlı şekilde gerçekleştiğini hep beraber görüyoruz. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in bölgemize kazandırılmasında en büyük etkenin Hatay Milletvekili Orhan Karasayar olduğunu yakinen bilenlerdenim. Hatta bu uğurda Milletvekilliğini bırakma jestiyle Ak Parti üst düzey mekanizmasına tavrını açık şekilde sergilemiş ve Seyfi Dingil’in Belediye Başkan adaylığını son dakikada gündeme getirmişti.

Orhan Karasayar’ı İskenderun Ak Parti İlçe Başkanı dönemi itibariyle onu yakın şekilde takip ediyorum. Zaman içerisinde de kendisiyle yaptığımız sohbetlerin özünde hep İskenderun’a daha da ne vere bilirim telaşında olduğunu onun temiz yapısında görür ve bölge insanı sıfatıyla onunla mutlu olurdum. Milletvekilinin siyasi amacı tıpkı Orhan Karasayar gibi olmalı. Vatandaşlarınıza karşı sorumluluğun idrakinde olmalıdır. Siyasetçi bir yerde idarecidir ve sorun çözücüdür. Devlet çarkının işleyişini ve sağlıklı şekilde düzenini sağlattırır kimliğiyle tanınmalıdır.

TBMM İdare Amiri sıfatıyla bölgemiz adına gerçekleşen çok önemli projelerin baş mimarı kim ne derse desin Orhan Karasayar’dır. Her vekil kendi bölgesine hizmet için vardır. Diğer vekillerin hiç biri İskenderun için ne kolunu nede parmağını kıpırdattı. Elli yedi yıl aradan sonra iktidar ile buluşan İskenderun Belediyesi her noktada Orhan Karasayar ile birlikte oluyor. Ankara’dan hizmet noktasında her projemiz olumlu karşılanılıyorsa, yapana değil yaptırana dikkat etmek gerek. Tebrikler Orhan Karasayar!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here