Milletvekili Karasayar’ın 12 Mart Mesajı

0
100

istiklal marşı-kutlama1Ak Parti Hatay Milletvekili TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, İstiklal Marşımızın Kabulü ve M. Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İstiklal Marşının, tarih sahnesinden silinmek istenen Aziz Milletimizin yeniden var oluşunun belgesi olduğuna işaret eden Karasayar; “Kurtuluş Savaşı’nda gösterilen azim ve kararlılığın sonucu yazılan İstiklal Marşımız, bir milletin bağımsızlık mücadelesinin ifadesidir. Şairin her dizesine yüklediği, birlik, bağımsızlık ve inanç değerleri ile İstiklal Marşımız, medeniyet yolunda verdiği öğütlerle, Türk Milletinin geleceğine asla sönmeyecek bir ışık tutmaktadır. Millet olarak, her alanda kendimizi geliştirmek, barış ve kardeşliğimizi pekiştirerek gelecek nesillerimize güzel bir gelecek bırakmak için İstiklal Marşı’nı ve Mehmet Akif’i iyi öğrenmemiz ve anlamamız gerekmektedir.

İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 95’inci yılında, Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi ve merhum şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, rahmetle ve saygıyla anıyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here