Milletvekili Karasayar; “Cumhurbaşkanını Yargılamanın Önü Açılacak”

0
90

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, referandum çalışmaları kapsamında Hatay Esnaf Odaları birliği İskenderun Esnaf Odalarını ziyaret etti.

Milletvekili Karasayar ve beraberindekileri, Hatay Esnaf Odaları Birliği Başkanvekili Uğur Fırat ve esnaf oda başkanları kapıda karşıladı. Esnaflarla bir araya gelen Vekil Karasayar, ülkenin dünü ve bugününü anlatarak, yapılmak istenen anayasa değişikliğinin önemine vurgu yaptı.

Tek hedeflerinin hizmet olduğunun altını çizen Karasayar; “Güzel İskenderun’umuzu sizlerle birlikte nasıl büyütebiliriz, nasıl güçlendirebiliriz, burada yaşayan hemşerilerimizi nasıl daha huzurlu ve daha mutlu kılabiliriz, çocuklarımıza, torunlarımıza nasıl daha güzel bir şehir bırakabiliriz onun mücadelesini veriyoruz. Tabi bu mücadelede en büyük yükü taşıyan, en büyük sorumluluk alan kitle esnaflarımız. Kendi imkanlarıyla hem kendi işini görür, hem kendi ekmeğini kazanır, hem insanlara iş yaratır, hem de yapmış olduğu işler neticesinde hizmet üretir. Bunu yaparken de devletine yardımcı olur, vergisini öder. Bu zorlukları aşmak, bunlarla mücadele verip, hem hayatını idame ettirip hem de bölgemize ülkemize hizmet etmek kolay bir iş değil. Zor iş yapıyorsunuz. Emeklerinizden dolayı, sizin nezdinizde tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Birlikte mücadele edildiği sürece başarını da geleceğini kaydeden Milletvekili Karasayar; “Bizim ülkemiz, bizim gözümüzde dünyanın en güçlü ülkesi olması gerekir. Bu ülkeye Allah her türlü nimeti vermiş. Hepsinden önemlisi gerektiği zaman ülkesi ve bayrağı için gözünü kırpmadan canını verebilecek, yürekli, cesaretli, vatansever, inançlı insanları vermiş. Bunların hepsi bizim için ayrı ayrı değer. İnsanımızın yürekliliği en büyük servetimiz. Bu ülkede bizler 80 milyon insan hangi inançtan, mezhepten, kültürden olursak olalım kenetlenip el ele omuz omuza verdiğimiz zaman bizim önümüzde kimse duramaz” dedi.

Ülkemizin geçmişte çok büyük sıkıntılarla uğraştığını, hep engellenmek istendiğini ifade eden Karasayar; “Her ne hikmetse cumhuriyetin kurulduğu günden bu güne kadar Türkiye’miz hep Afrika ülkeleri seviyesinde kalmış. Sorun ülkemizin yönetim sisteminden kaynaklanıyor. İki baş olduğu için uyum sağlanamıyor. Seçim yapıyoruz, koalisyon kurulmaya çalışılıyor, sorun yaşanıyor, rant pazarlıkları başlıyor. Ülkemiz bir kısır döngü içine giriyor. Elin adamları 2. dünya savaşından çıkıyor, kişi başına 30-40 bin dolarlara gelirini yükseltiyor, dünyanın süper gücü oluyor. Biz düne kadar 3000 dolarlardaydık.

Son 15-16 yılda güçlü iktidar, güçlü lider sayesinde milletimizin de vermiş olduğu destekle gerçekten çok ciddi mesafe aldık. Kişi başına düşen milli gelir 12 bin dolara çıktı. Ülkemizin tamamı her anlamda hizmete doydu. Hayal edemeyeceğimiz noktalara geldik. Bunları yaparken de pek çok sorunla mücadele ettik. Tek iktidarla 10 yıl daha devam edersek Türkiye’yi kimse tutamaz, bu ülke uçacak. 

Geçmişte yaşadığımız sıkıntıları yaşamamak adına 16 Nisan’da hepimizin üzerine tarihi sorumluluk düşüyor. Bu eşiği Türkiye’nin aşması gerekiyor. Burada yapılan tamamen bu ülkeyi yönetme yetkisini millete vermek. Ülkeyi yönetecek kişiyi millet seçecek. Bu ülke milletin ülkesi. 80 milyon vatandaşın ülkesi. Bunu yapmanın en önemli yolu da cumhurun başkanını milletin seçmesi” diye konuştu.

İddiaların aksine asıl anayasa değişikliğinden sonra Cumhurbaşkanının yetkilerinin kısıtlanacağını kaydeden Karasayar; “Bugün cumhurbaşkanı yetkisi çok daha fazla. Bugün cumhurbaşkanını kimse yargılayamıyor. Tamamen kral, dokunulmaz. Şu anda diktatör. Yeni gelecek anayasada istemediğiniz adamın orada olma şansı yok. %50+1 oy alacak. Toplumun tüm kesimlerinin gönlüne girmesi gerekecek. Kardeşliği ve huzuru getirecek bu sistem. Siyaset kişi menfaati için ülkenin geleceği, çıkarı için yapılacak. Ortaya çıkacak tüm liderlerin hedefi ülkeye hizmet olacak” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here