Milletvekili Ertem; “İstihdamda Siyasi Tercihler Kriter Olmamalı”

0
90

birol-ertem-6Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, İŞKUR aracılığıyla yapılan işçi alımlarında tercih haklarının sadece AKP’li vatandaşlardan yana kullanıldığını öne sürerek buna tepki gösterdi.

Konuyla ilgili eleştirilerini TBMM Genel Kurulunda dile getiren Milletvekili Ertem; “İŞKUR aracılığıyla yapılan işçi alımlarında tercih hakları sadece AKP’li vatandaşlardan yana kullanılmaktadır. Bu haksızlığa karşı eleştirilerimizi TBMM Genel Kurulda tekrar dile getirdik.

İşsizlere istihdam amacı ile kurulan İŞKUR aracılığı ile 3-6-9 ay çalışmak üzere işçi alımı yapılmaktadır. Bu kişilerin işe alımında yetkili olan Vali ve Kaymakamlar AKP İl Başkanı ve İlçe Başkanları gibi davranarak takdir haklarını AKP’ye üye olan kişilerden yana kullanmaktadır.

Bizler ekmeğe ve işe ihtiyacı olan insanların istihdamında siyasi tercihlerinin kriter olmaması gerektiğini düşünüyoruz, AKP’ye oy vermeyen fakat işe muhtaç insanlarımızın suçu nedir? Halkımıza yapılan bu haksızlığı vicdanınıza nasıl sığdırıyorsunuz! Bu vesileyle, Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizde Demokrasiden uzak bir şekilde insan ayrımcılığı yapan yetkilileri sorumlu davranmaya ve adil olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here