Milletvekili Dudu; “Sağlık Hizmeti Büyük Fedakarlık Gerektirir”

0
68

Sağlığın bütün insanların doğuştan kazandığı temel bir hak olduğunun altını çizen CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, sağlık hizmetinin, dünyada insanlığa verilen en değerli ve en kutsal hizmetlerden biri olduğunu kaydetti.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayan Milletvekili Dudu, sağlık hizmetinin çok büyük fedakarlık gerektirdiğini belirtti.

Hekim ve diğer sağlık personelinin, görevlerini yerine getirirken, her geçen gün daha büyük zorluklarla mücadele etmek zorunda kaldıklarını da söyleyen Milletvekili Dudu; “Bir taraftan hastalara hayatlarını geri kazandırmaya çalışan sağlık personeli, diğer taraftan hasta yakınlarının şiddetine maruz kalmakta, bunun dışında da ülke yöneticileri ve Sağlık Bakanlığının sürekli zorlamaları ve haklarının ellerinden alınmasına ses çıkaramamaktadır. Hayatları özverili davranmakla geçen sağlık çalışanına, hiçbir özveri gösterilmemekte ve hayat kaliteleri her geçen gün düşürülmektedir. Hekimlerin ve sağlık personelinin, gelişmiş ülkelerdeki meslektaşları ile eşit koşullarda çalışmasını sağlamak, hükümetin en önemli görevlerinden biridir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, sağlık hizmetlerinin herkes için eşit, parasız ve ulaşılabilir olması gerektiğini savunuyoruz. Bu bağlamda, sağlık çalışanlarının iş ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, hak ettikleri düzeyde özlük haklarına kavuşturulması için mücadelemize de devam ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here