Milletvekili Birol Ertem; “Haltanlı Çayı Tahtaköprü Barajına Aktarılacak”

0
111

tahtaköprü barajı1Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, Amik Ovası’nın sulanmasında önemli bir konumda olan Tahta Köprü Barajı’ndaki su miktarının uzun yıllardan beri yetersiz olmasından dolayı yaşanan sıkıntılar üzerine harekete geçti.

Konu ile ilgili olarak Adana DSİ Bölge Müdürü Mevlüt Aydın ile ilgili konunun çözümü hakkında iletişime geçtiklerini ve Müdür Aydın’dan olumlu yanıtlar aldıklarını ifade eden Milletvekili Ertem, konu hakkındaki gelişmeleri şu şekilde aktardı;

“Amik Ovası’nın sulanmasında önemli bir konumda olan Tahta Köprü Barajı’ndaki su miktarının uzun yıllardan beri yetersiz olmasından dolayı başta Kırıkhan olmak üzere ova ilçelerimizde çiftçilerimiz çok ciddi sıkıntılar yaşamaktaydı.

Tahtaköprü Barajı’nı besleyecek Haltanlı Köyü’nün içinden geçen Haltanlı Çayı’nın boşa akmasındansa Tahtaköprü Barajı’na aktarılması için Adana DSİ Bölge Müdürü Sn. Mevlüt Aydın ile iletişime geçip bu konunun çözümü için görüşmelerde bulunduk. Haltanlı Köyü’nün içinden geçen Haltanlı Çayı’nın Köy halkı için tehlike oluşturmaması açısından yerleşim yeri boyunca korkuluk yapılması gerekmekteydi.

Bölge Müdürümüz bu konuda gerekli duyarlılığı göstererek korkulukların yapımına 25.01.2017 tarihinde başlanacağını belirtti. Haltanlı Çayı’nın çiftçiler için büyük önem arz ettiğini ve Tahtaköprü Barajı’na aktarılacağını söylemiştir. Katkılarından ve duyarlılığından dolayı Adana DSİ Bölge Müdürü Sayın Mevlüt Aydın’a teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.”

(Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here