“Militanlar Bizim Hastanelerimizde mi Tedavi Ediliyor?”

0
70

refik eryılmaz12Milletvekili Eryılmaz, Suriye’deki Çatışmalarda Yaralanan Militanların Hastanelerimizde Tedavi Edildiği İddialarını Meclise Taşıdı…

CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz, Hatay geneli tüm resmi hastanelerin acil ve poliklinik servislerinde Suriyelilere öncelik verilmesini TBMM gündemine taşıdı. Milletvekili Eryılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına konuyla ilgili bir soru önergesi sundu.

Mart ayında Suriye’nin Keseb kasabasında yaşanan saldırı sonrasında çatışmalarda yaralanan militanların Türkiye’ye getirtilerek hastanelerimizde tedavi edildiklerine yönelik çok ciddi haber ve suçlamaların yapıldığına dikkat çeken Vekil Eryılmaz, önergesinde şu soruları sordu;

“Suriye’deki ve özellikle en son Keseb saldırısındaki çatışmalarda yaralanan silahlı militanların Türkiye’ye getirtilerek hastanelerimizde tedavi edildikleri yönündeki iddialar doğru mudur? Hastanelerimizde tedavi edildikleri iddia edilen militanlardan tedavi masrafı alınıyor mu? Alınıyorsa kimden alınıyor? Alınmıyorsa neden alınmıyor? Suriye’de iç savaşın başlangıç tarihi olarak kabul edilen 15 Mart 2011 tarihinden önergemizin yanıtlandığı tarihe kadar geçen süre içerisinde hastanelerimizde kaç tane militanın tedavisi gerçekleştirilmiştir? Bu militanlar hangi ülkelerin vatandaşıdır? Ülkelere göre sayısal dağılımı nasıldır? 

Hatay’daki bütün resmi hastaneler, acil servisler sığınmacılara ve Suriye’deki çatışmalarda yaralanan silahlı muhalif militanlara da hizmet vermektedir. Özellikle çatışmaların yoğun yaşandığı dönemlerde hastanelerimizin acil servis bölümleri ile yoğun bakım üniteleri çatışmada yaralanan militanlar için özel olarak tahsis edilmektedir. Bu durum yoğun bakım servislerinde tedavi görmesi gereken vatandaşlarımız açısından ciddi bir risk oluşturmakta ve çoğu kez yoğun bakım ünitelerinde yer bulunmadığından hastalar hastanelere alınmamakta ve adeta ölüme terk edilmektedir. Bir sürü vatandaşımızın sırf bu nedenle hayatını kaybettiği herkesçe iyi bilinmektedir. Vatandaşlarımızın kendi ülkesinde çektiği sıkıntılar karşısında Suriyelilere tanınan bu üstün ayrıcalıkların sebebi nedir? Sınır illerimizdeki hastanelerde yetersiz kalan yoğun bakım ünitelerinin sayısını ve kapasitesini arttırmayı düşünüyor musunuz? Bu sıkıntıların çözümü konusunda bakanlığınızın herhangi bir çalışması var mıdır? Hastanelerimizin yoğun bakım ünitelerini çatışmalarda yaralanan militanlara öncelikli bir şekilde tahsis etmeyi sürdürecek misiniz?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here