Mikrop ve Tehlike Saçıyor!

0
116

Sarımazı’da Dışarıya Taşan Fosseptik Çukuru, Bir Aydır HATSU’nun Onarımını Bekliyor

Belen ilçesi, Sarımazı Mahallesindeki açık duran fosseptik çukuru mikrop ve tehlike saçıyor. HATSU ekiplerinin daha önce kazı yaparak bırakıp gittikleri nokta, iki, üç yaşlarındaki çocukların boyunu aşan bir derinlikte ve lağım suları taşarak cadde boyunca iniş aşağı kıvrıla kıvrıla diğer mıntıkaları ve bazı sokakları da kirletiyor.

Mahalle sakinleri yaklaşık bir aydır açık duran fosseptik çukurunun koku yaptığını, sivrisinek gibi haşerelerin üremesine zemin hazırladığını ifade ettiler. Belen, Sarımazı Mahallesi, Spor Sokak No:1 (Görür Erkek Kuaförü yanı) adresi girişindeki apartmanda oturan bir mahalle sakini “HATSU ekipleri yaklaşık bir ay kadar önce burayı kazıp gittiler. O günden bu yana lağım suları dışarı akıyor. Bizim cadde iniş aşağı. Mikroplu lağım suları sadece bizim caddeyi değil, sular kıvrıla kıvrıla yokuş aşağı indiği için aşağıdaki meskenleri, iş yerlerini ve sokak sakinlerini de tehdit ediyor.

Bizler Korono’dan korunmaya çalışırken şimdi de bu lağım suyu tehlikesi ile karşı karşıyayız. İster istemez cadde üzerindeki lağım sularına basıyor ve bunları istemesek de evlerimizin içine taşıyoruz. Daha önemlisi evlerinin önüne çıkan iki, üç yaşlarındaki çocuklar bu çukura düşse, inanın boğulmaları içten bile değil. HATSU ekipleri, çok acilen gelip yarım bıraktıkları işi tamamlasınlar ve gerekli onarım ve dezenfekte çalışmasını yapsınlar. Yarın bu noktada ve civarda Korona Virüsü patlarsa, herkes bilsin ki açık bırakılan bu fosseptik çukuru da bu işi tetiklemiştir. Herkes işini iyi yapsın. HATSU ekipleri de işlerini iyi ve sağlıklı yapsınlar” diye konuştu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here