“Memurun Elinden Aldığınız Altınlar Gemiciklere Gitti”

0
111

serkan topal18CHP’li Vekil Topal Bütçe Görüşmelerinde Sert Konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, Bütçe Görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmayla AKP Grubunu adeta çıldırttı.

CHP’li Vekil Topal konuşmasında AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılı ile bugünkü ekonomik ve sosyal göstergeleri karşılaştırdı. Topal konuşmasına “Gelin 2002’ye bir gidelim isterseniz. AKP bu ülkeyi nereden almış nereye getirmiş bir hatırlayalım. Kim fakirleşmiş, kim zenginleşmiş görelim. Kimleri makarna poşetlerine muhtaç ederken kimlerin çocukları gemicikleri yürütmüş öğrenelim” diye başladı.

Ellerindeki panolarla kürsüye gelen Topal; “İşsizlik bir yandan, borçlar diğer yandan. Ekonomiyi o kadar kötü yönettiniz ki sizin istikrarsızlığınız vatandaşımı bankalara borçlandırdı. Kredi kartı borçlusu dev bir ordu yarattınız. 2002 sonunda vatandaşın bankalara 6.6 milyar lira borcu vardı. Vatandaşımın bankalara olan borçları geçtiğimiz yıl itibariyle 360 milyar lirayı aştı. Bu millet borç batağında borç. Son 10 yılda 4 milyona yakın tüketici kredisi hesabı, 6 milyona yakın kredi kartı hesabı bankalar tarafından yasal takibe alındı. Haberiniz var mı? Yok!” diye sözlerine devam etti.

Topal’ın konuşması AKP’lileri adeta çıldırttı. Topal konuşmasına; “Siz iktidara gelmeden önce bir asgari ücretli maaşıyla tam 8 tane, bir memur maaşıyla 15 tane çeyrek altın alınıyordu. Bugün asgari ücretle çalışan bir yurttaşımız 6 tane, bir memurumuz bütün maaşıyla 10 tane çeyrek altını, o da, bizim zorlamamızla verdiğiniz zamla ancak alabiliyor. İşçinin elinden aldığınız bu 2 çeyrek altın, memurun elinden aldığınız 5 çeyrek altın nereye gitti biliyor musunuz? Biliyorsunuz elbette. Gemiciklere gitti, gemiciklere” diyerek son verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here