Memur Sen İl Başkanı Hasan Urhan; “Terörist Kitlesine Meydanları Bırakmayacağız”

0
210

belen-memur sen1Memur Sen’e Bağlı Sendika Temsilci ve Üyeleri Darbe Girişimine Karşı Kitlesel Açıklama Yaptı

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Memur Sen’e bağlı sendika temsilci ve üyelerinin FETÖ/PDY’nin gerçekleştirmek istediği kanlı darbe girişimine karşı yaptığı kitlesel açıklamaya katılımıyla destek verdi.

FETÖ’nün kanlı darbe girişiminin bundan sonraki süreçte de asla başarılı olamayacağını vurgulayan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, girişimin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik ve kararlı duruşuyla engellendiğine dikkat çekti. Belen halkı olarak 15 Temmuz’dan itibaren darbecilere karşı sokakları, meydanları boş bırakmadıklarını belirten Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu; “Belen halkı olarak bizler, bu nöbeti sonsuza kadar tutmaya hazırız. FETÖ ve onun dış uzantıları asla emellerine ulaşamayacaklardır. İlk günden bu yana çoluk çocuk, genç-yaşlı hepimiz Milli İrade ve demokrasi mitinginde nöbetteyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatını kanımızın son damlasına kadar yerine getireceğiz. Meydanları boş bırakmıyoruz, bırakmayacağız. Rabbim, bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

Belen Atatürk Parkında yaptığı kitlesel açıklama ile FETÖ’nün kanlı darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Türkiye’nin “abi görünümlü terörist kitlesi”nin saldırılarına maruz kaldığını anımsatan Memur Sen İl Başkanı Hasan Urhan; “Millete kan kusturmak, devlete diz çöktürmek istediler. Fethullah canisine, onun tayfası olan abla, abi görünümlü terörist kitlesine meydanları bırakmayacağız” dedi.

Darbe tehlikesinin devam ettiğini vurgulayan Memur Sen İl Başkanı Hasan Urhan, “Biz biliyoruz ki, PKK’nın, DAİŞ’in arkasında kim varsa, bu ihanet şebekesinin arkasında da onlar var ve yine biliyoruz ki, bu hain darbe girişimi, bir üst aklın öncülüğünde, bir koalisyon tarafından gerçekleştirilmiştir. Taşeronluğunu FETÖ’nün yapmış olması, efendilerinin ve işbirlikçilerinin gözden kaçırılmasına neden olmamalıdır. FETÖ bir maşadır. Bu darbe küresel bir operasyondur. Bu yüzden sadece içerideki hainleri, teröristleri tasfiye süreciyle yetinemeyiz. Bu tehlikeyi tamamen sona erdirmek, böyle bir şeyi başarabilecekleri inancını içerideki ve dışarıdaki düşmanların zihinlerinden söküp atmak zorundayız.

belen-memur sen2

Tehlike geçmiş değil. Yine deneyecekler, denemek isteyecekler. Tam da bu yüzden teyakkuz halimizi, dirayetimizi, meydanlardaki birlikteliğimizi korumalıyız. İçinde bulunduğumuz süreçte sıfır hata, sıfır ihmal düsturuyla hareket etmeliyiz” dedi.

FETÖ’ün hedefinin, sadece anayasal düzeni yıkmak değil, milleti ve devletiyle Türkiye’yi yok etmek olduğunu kaydeden Urhan; “Hem milletimiz hem de biz, bir taraftan ‘bu kalkışma neden oldu’ analizini hızla bitirip ‘bir daha nasıl olmaz’ stratejisini devreye sokmalıyız. Kurumsal yapı değişikliklerini, yasal düzenlemeleri, anayasal çerçeveyi hızla, ortak akılla ve ‘sıfır risk’ hedefiyle hayata geçirmeliyiz. FETÖ’nün uzantılarına, yeni versiyonlarına da ‘Büyük Millet Ayakta, ihanete kalkışma ne akşam ne de şafakta’ uyarısıyla milletin gücünü göstermekten çekinmemeliyiz.

Memur-Sen olarak, Memur-Sen’liler olarak, milletimizle birlikte, küresel oyunları, tezgâhları, operasyonları bozacağız ve Yeniden Büyük Türkiye için ter akıtacağız” şeklinde konuştu.

Belen Atatürk Parkında yapılan kitlesel açıklamaya; Memur Sen İl Başkanı Hasan Urhan, Memur Sen-Diyanet Sen İlçe Başkanı Hüseyin Sürmeli, Sağlık Sen İl Başkanı Feleytun Fatih Gönç, Eğitim Bir Sen Belen İlçe Başkanı Mehmet Akça, Sağlık Sen İlçe Başkanı Tayyar Gürcü, İl Müftüsü Adem Cankurt, Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan, Kuran Kursu Öğretmenleri, Cami görevlileri, sağlık çalışanları destek sundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here