Mehmet Arslan Camii Merhumun Doğum Gününde Açıldı

0
583

İskenderun Çankaya Mezarlığı Mehmet Arslan (Sarıcalı) Cami’nin açılışı dün gerçekleştirildi. Hayırsever Atilla Arslan tarafından merhum oğlu Mehmet Arslan adına yaptırılan cami, düzenlenen açılış töreni ile İskenderunluların hizmetine girdi.

Çankaya Mezarlığında merhum Mehmet Arslan’ın doğum günü olan 28 Nisan’da hizmete giren caminin açılışına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Arslan ailesi ve birçok vatandaş katılım gösterdi. Açılış öncesi merhum Mehmet Arslan için Kur’an Tilaveti okundu ve mezarı ziyaret edildi.

Açılışta kısa bir konuşma yapan CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, Hayırsever Arslan ailesine, böylesi bir eseri İskenderunlulara kazandırdıklarından ötürü teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “Arslan ailesinin gerçekten hüzünlü ama bir o kadar da manevi huzurunun olduğu bir gündeyiz. Geçen yıl Atilla Arslan abimiz merhum oğlu için cami yapacağını bizlere söyleyerek yapımına en kısa süre içerisinde başladı. Ben de takatiniz kesildiği zaman biz devam ederiz dedim. Fakat sağ olsun başladığı gibi hızlı bir şekilde bitirdi. Rabbim hayırlarını kabul etsin.

İnsanlığa faydalı eserler hayatta kalmaya ve insanlığa hizmet etmeye devam ettiği sürece aynı hayırdan diğer dünyadaki insanlarımız da nasibini alıyor. Burada sadece merhum Mehmet Arslan’a değil burada emeği geçen herkese de dua ediliyor. İskenderun için oldukça faydalı bir mabet oldu. Bu cami sayesinde de cenazelerin namazı kılınıp buradan mezarlığa defnedilecek. Camiyi yapan Atilla Bey’e ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Bu hayırlar ve ibadethaneler var olduğu sürece Mehmet kardeşimizin de bir nebze acısını dindirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Açılış sonunda protokol üyeleri cami içerisinde incelemelerde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here