Medine Yayman; “Diktatörlük Yasasına Hayır Diyoruz”

0
143

İskenderun Kadın Platformu Sözcüsü Medine Yayman; “Diktatörlük Yasasına Hayır Diyoruz”

İskenderun Kadın Platformu geçtiğimiz hafta sonu, eski Bit Pazarı önünde toplanarak bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Geçtiğimiz hafta için kutlanan Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yapan İskenderun Kadın Platformu Sözcüsü Medine Yayman, 8 Mart’ın dünya kadınlarının dayanışma, direnme isyan ve mücadele günü olduğunu vurguladı. Yüzyıllar öncesinden, 1857 yılında New York’ta, düşük ücretle, insanlık dışı koşullarda çalışmak zorunda bırakılan emekçi kadınların mücadelesi ile başlayan, her türlü baskıya, şiddete ve ayrımcılığa karşı kadın özgürlük mücadelesinin bugün de devam edeceğini vurgulayan Yayman; “Aklımız, emeğimiz ve bedenimiz üzerindeki her türlü baskıya, sömürüye ve şiddete son vermek için sürdürdüğümüz eşitlik ve özgürlük mücadelesini kadın dayanışması ile büyütüyoruz” dedi.

Ülkenin zor günlerden geçtiğini ve her kriz döneminde olduğu gibi işsizliğin, yoksulluğun, ayrımcılığın en ağır faturasının yine kadınlara ödetildiğini savunan Yayman; “Bir de esnek ve güvencesiz çalışma ile kadın emeği sermayenin sömürüsüne açılıyor. Aylardır OHAL keyfiyeti ve hukuksuzluğuyla bizi terbiye etmeye çalışanlar şimdi de bizi süreklileştirilmiş bir OHAL’de yaşamaya mecbur kılmak istiyorlar. Başkanlık dayatmasıyla haklarımızı, geleceğimiz ve irademizin ipotek altına almak istiyorlar. Yasama, yargı ve yürütmenin tek bir kişinin emrine verildiği, erkin tek bir erkekte toplandığı diktatörlük yasasına karşı hayatlarımıza sahip çıkıyoruz; Savaşsız, sömürüsüz bir dünya için HAYIR diyoruz! Katliam, göç, yoksulluk ve sistematik şiddete dur demek için HAYIR diyoruz! Emeğimiz, kimliğimiz, kentimiz, toprağımız bizimdir demek için HAYIR diyoruz!” şeklinde konuştu.

Eşitlik ve özgürlük mücadelelerini her yerde sürdüreceklerini vurgulayan Yayman; “Geleceğimizi kendi ellerimizle kurmak için diktatörlük yasasına hayır diyoruz, hayır’ı örgütlüyoruz! Eşitlik ve özgürlük mücadelemizi her yerde sürdüreceğiz. Tacizcileri, tecavüzcüleri ve kadın katillerini kollayanlara, çocuk istismarını yasalaştırmaya çalışanlara, ‘Boşanırsan öldürürüm’ diyen erkek akla, kadını ‘son bir kez’ affetmeye zorlayan devletin en küçük birimi olan aileye, kadını eş-çocuk-ev üçgeninde boğmaya çalışan devlete ve emeğimizi sömüren sermayeye teslim olmayacağız. Sokağa çıkma yasağının olduğu yerlerde kadınlara ve küçük kız çocuklarına yapılan taciz, psikolojik ve fiziksel şiddeti asla kabul etmeyeceğiz. LGBT’i bireylere yapılan saldırıları, yok sayılmalarını asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

Kadınlar olarak taleplerini de sıralayan Yayman; “Başkanlık dayatmalarından vazgeçilerek tüm kesimlerin hak ve taleplerinin yer aldığı, her türlü ayrımcılığa son verecek, eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir anayasa toplumsal mutabakatla hazırlanmalıdır. İçeride ve dışarıda yürütülen savaş politikalarından vazgeçilerek halkların bir arada ve eşit yaşadığı barış koşulları oluşturulmalıdır. Birçok kadın arkadaşlarımız, muhalif kimliklerinden dolayı hukuksuzca cezaevinde tutulan tüm kadınlar serbest bırakılmalıdır. 8 Mart resmi tatil ilan edilmelidir!

İskenderun kadın platformu olarak İş güvencemiz, Yaşam güvencemiz ve geleceğimiz için tüm Kadınları mücadeleyi ve dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz. Biz kadınlar birlikte daha güçlüyüz. Birlikte başaracağız. Yaşasın örgütlü kadın mücadelesi!” diyerek sözlerine son verdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here