Matkap; “Bir Şey Vaat Etmeden Oy Dileniyorlar!”

0
97

nihat matkap5Erzin’de konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Nihat Matkap, Cumhurbaşkanı Erdoğan için, “Cumhurbaşkanlığı’nı bırakmış meydan-meydan oy dileniyor” dedi.

Haziran ayının ilk haftasında yapılacak genel seçim öncesinde Hatay’a gelerek partililerle beraber olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Nihat Matkap, Hatay’dan milletvekilliğine aday oldu. Seçim çalışmaları kapsamında CHP Erzin ilçe teşkilatını ziyaret eden Matkap’ı, burada İlçe Başkanı Ali Sarar ve 300 kadar partili karşıladı.

7 Haziran’da yapılacak seçimin kritik olduğunu söyleyen Nihat Matkap, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafsız olması gerekirken 400 milletvekili istemesine büyük tepki gösterdi. ‘Cumhurbaşkanlığını bırakmış meydanlarda oy dileniyor’ diyen CHP’li Matkap; “Tayyip Erdoğan ülkeye hiç bir şey vaat etmiyor. Hiç bir şey anlatmıyor. Sadece 400 milletvekili istiyor. Partisi adına meydan-meydan dolaşıp oy istiyor” diye konuştu.

nihat matkap6

Yeni Ekonomi Programı

Yıllık icra sayısına, bankalara tüketici kredisi borcu olanların sayısına ve kredi kartı borçlarının artışına da dikkat çeken Matkap, ülkenin işçisi, emeklisi, çiftçisi, esnafı, memuru, üretim yapan sanayicisi, kısacası halkının yararına “Yeni Bir Ekonomi Programı” uygulaması gerektiğini de belirtti. Matkap, partisinin hazırladığı yeni ekonomi programını da açıkladı.

Matkap; “Bankalar Birliği Risk Merkezi negatif izleme verilerine göre; kanuni takip, icra ve haciz uygulamasında bulunan, sayıları 3 milyonu aşan, kredi kartı ve tüketici kredisi borçlularının, gecikme ve cezai faizleriyle, anapara borçlarının yüzde 25’i silinecek. Kalan borç tutarı da, bir yıl ertelenerek, faizsiz 12 taksite bölünecektir.  Benzer durumdaki küçük esnaf, çiftçi ve işletme sahiplerinin aynı şekilde bankalara olan borçlarının, gecikme ve cezai faizleriyle, anapara borçlarının yüzde 25’i silinecek, kalan borç tutarı bir yıl ertelenerek, faizsiz 12 taksite bölünecek” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here