Mar-Der Aşure Dağıttı

0
229

mar-der aşure1İskenderun Mardinliler Derneği (Mar-Der), yıllık faaliyet raporunda bulunan Sebil Aşure Dağıtımını dün Havuzlu Çarşı yanında bulunan sanat sokağında gerçekleştirdi. Geniş katılımın olduğu aşure dağıtımında konuşan Genç Alevi İnanç Önderi Muhammed Arslan; “Muharrem Ayında, Kerbela şehitleri için yas tutulurken, Hz. Hüseyin’in oğlunun o katliamdan kurtuluşunun da şükran günüdür” dedi.

Mar-Der’in sebil aşure dağıtımına Ak Parti İlçe Yönetimi, belediye meclis üyeleri ve İskenderun Belediye Başkan Adayları, Saadet Partisi İlçe Yönetimi, İlçe Müftülüğü adına Kaptan Paşa Camii İmamı Hamit Açıkgöz, Genç Alevi İnanç Önderi Muhammed Arslan, Ortodoks Kilisesi Vakıf Yönetimi, Ermeni Kilisesi Vakıf Yönetimi, İlçe Emniyet Müdürlüğü adına Müdür Yardımcısı Erdal Ağralı, Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı İsa Taş, Piri Reis Mahallesi Muhtarı Sabit Direyfioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

mar-der aşure2

Aşure dağıtımı öncesinde dua etmek için söz alan Genç Alevi İnanç Önderi Muhammed Arslan; “Muharrem ayında yüreğinde iman olan herkesin yüreğine hüzün dolar. Peygamber Efendimizin, ‘Dünyada benim çiçek reyhanım’ dediği İmamların Şahı Hz. Ali’nin oğlu Hz. Hüseyin’in Muharrem ayında Kerbela da şahadete erdiği gündür. Mezhep, meşrep, inanç, kültür ve coğrafya ne olursa olsun her müminin ortak acısıdır. Kerbela şehitlerine Cenab-ı Haktan rahmet diliyorum. Kerbela matem günü olsa da İmam Hüseyin’in oğlunun katliamdan kurtulmasının da şükran günüdür” dedi ve dua etti.

mar-der aşure3

Daha sonra söz alan Kaptan Paşa Camii İmamı Açıkgöz ise; “Ramazan ayından sonra tutulan en kıymetli oruç Muharrem ayında tutulandır. Aşure Arapça’da 10 demektir. Nuh tufanından sonra gemide bulunan on ayrı gıdanın pişirilip yapılmasına aşure deniyor” derken, muharrem ayının birlik ve beraberliği daim eylemesi temennisinde bulundu ve dua okudu.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın sponsorluğunda aşure dağıttıklarını söyleyen İskenderun Mar-Der Başkanı Salih Bayar, 5.500 kişilik aşurenin burada dağıtılacağını, 2.000 kişilik aşurenin de yarın (Bugün) Cuma namazı sonrası Payas ilçesinde dağıtılacağını söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here