Mansuroğlu; “Tehdit Ciddi, Çalışmazsak Ülke Elimizden Gidecek”

0
104

chp açıklama15Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Örgütü, ilçe binasında bir basın toplantısı düzenledi. Referandum konusunda önemli açıklamalarda bulunan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu’nun düzenlediği toplantıya, CHP Hatay milletvekili adayları, bazı muhtarlar ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

Bu seçimin ülkenin bekası açısından büyük önem teşkil ettiğinin altını önemle çizen Mansuroğlu; “Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor, ülke ekonomik sorunlar, terör belasıyla uğraşırken birilerinin tek adam olma hırsı yüzünden tüm bireylerin özgürlüğünün yok olma pahasına bir felakete sürükleniyor. Zaten 15 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar ben onlara soruyorum bu süre içinde ne istediler de olmadı. Arkadaşlar bir araba sahibi olmak için 10 yıl bir ev sahibi olmak için 30 yıl çalışıyorsunuz. Şimdi kampanya var; sadece 2 ay çalışıp ülke sahibi olacaksınız. Yok demeyin, olmuyor demeyin, yılmayın…

chp açıklama16

Etrafınızda olan biteni görüyorsunuz, Tek Adamların ülkelerini ne hale getirdiğini görüyorsunuz. Bu ülke sizin çocuklarınızın, bu ülke torunlarınızın, belki hayatınızda oy vermekten başka bir şey yapmadınız. Bu defa yapın, bu tehdit ciddidir iki ay çalışmazsanız ülke elinizden gidecek belki de ileride ülkemizdeki Suriyeliler Iraklılar gibi olacak çocuklarımız. Bunu gözümüz gibi baktığımız çocuklarınıza borçlusunuz arkadaşlar” şeklinde konuştu.

Seçmen Listelerini Kontrol Edin

Referandumla ilgili seçmen listelerinin önümüzdeki günlerde askıya çıkarılacağını hatırlatan Mansuroğlu, herkesin mutlaka ismini kontrol etmesi gerektiğini vurguladı. Mansuroğlu; “Seçmen kütükleri hızlı bir şekilde askıya çıkacak hemen muhtarlıklara giderek önce kendi isminizi sonra aile bireylerine bakınız geçmiş seçimde oy kullanmayan seçmenleri inceleyin sandığa gitmeleri için ikna edin. Öğrenim görüp oy kullanmayan, gelemeyecek çocuklarımızın öğrenim gördükleri illerde oy kullanmaları için seçmen kayıtlarının taşımalarını sağlayın. Listeler askıya çıkmadan önce taşımaları daha kolay olacaktır” dedi.

chp açıklama17

Kişiye Değil Sisteme Karşıyız

Bu sorunun tek bir kesimin sorunu olmadığını herkesin sorunu olduğunu ifade eden Mansuroğlu; “Arkadaşlar şunu bilin ki bu sorun yalnızca CHP’nin sorunu değil bu ülkede yaşayan herkesin sorunu. Bu bilinsin ki, bizim isimlerle de sorunumuz yok. Sayın Kılıçdaroğlu da olsa bu sisteme karşı çıkarız. Buradan çağrı yapıyorum, tüm siyasi partilere, demokratik kitle örgütlerine, Barolara, Sendikalara görev düşüyor. İki ay. Sadece iki ay her birey bir kişiyi ikna etsin. Çünkü bu ülke sizin, bu ülke bizim, çocuklarımızın, torunlarımızın, bunu onlar için yapın” dedi.

Kendilerinin de parti olarak gece gündüz demeden çalışacaklarını vurgulayan Mansuroğlu, ‘Hayır’ kampanyası kapsamında sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin yer alacağı bir platform oluşturmayı da planladıklarını ifade etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here