Mansuroğlu; “Demokrasi Mücadelemizden Asla Vazgeçmeyeceğiz”

0
178

chp açıklama1CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Demokrasi Mücadelemizden Asla Vazgeçmeyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek birkaç konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Gezi direnişinin yıldönümüne, geçtiğimiz hafta sonu yaşananlara, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki hafta sonu kentimize gelişi konularında açıklamalarda bulunan Mansuroğlu, ne olursa olsun demokrasi mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.

Gezi şehitlerinin anısına saygı duruşu ile başlayan toplantıda konuşan Mansuroğlu; “Öncelikle gezi direnişinde hayatını kaybeden fidanlarımız, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Abdullah Cömert ile Berkin Elvan, Ethem Sarısülük gibi değerlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyor ve hepinizi bir dakikalık saygı durusuna davet ediyorum” dedi.

chp açıklama2

Geçtiğimiz Pazar günü bir vakıf tarafından gerçekleştirilmek istenen konferansa izin verilmemesi sonrası yaşananlara da değinen Mansuroğlu; “Arkadaşlar, Pazar günü ilçemizde bir kaos ortamı yaşatılmak istendi. Bunun sebebi de tarihin karanlık köşelerinde çıkan, “anasının dizinin üstünden tahrik olan” yobazlar, bu barış kentinin huzurunu bozmak için ellerinden geleni yaptılar. Ama bu olayın engellenmesinde sağduyulu muhtarlarımıza, partililerimize ve emniyet mensuplarımıza teşekkürler ediyoruz. Şunu iyi bilsinler ki, İskenderun bu demokratik tavrını sonuna kadar muhafaza edecektir. Bunu değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Çünkü bu kentte barışın güvencesi Cumhuriyet Halk Partisi vardır” şeklinde konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun kentimize gelişi konusunda da bilgiler aktaran Mansuroğlu; “Türkiye’de demokrasinin teminatı olan, Sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Cumartesi günü saat 15.00’de köprülü kavşak açılışı ile beraber, halkımıza hitap edecektir. Bütün hemşerilerimiz davetlidir” diye konuştu.

chp açıklama3

Mansuroğlu, geçtiğimiz ünlerde bir şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu’na yapılan yumurtalı protestoyu da hatırlatarak; “Bir noktayı vurgulamadan geçemeyeceğim. Şehit cenazelerinde hangi karanlık yüzlerin yaptığını bildiğimiz çirkin eylemleri kınıyor ve bunun gibi insanların şehit ailelerine de saygısının olmadığını belirtmek istiyorum.

Son olarak şunu ifade ediyorum ki, hiç kimse ve hiçbir güç,  başta genel başkanımız olmak üzere bizleri bu demokrasi mücadelemizden vazgeçiremeyecektir. Bir de partimizin direksiyonunu sağa çekmek isteyen arkadaşlara şunu söylüyorum, bu partinin direksiyonu sola kilitlidir ve sağa döndüremezsiniz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here