Mansuroğlu: “Bizi Çekmek İstedikleri Platforma Çıkmayacağız”

0
190

CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu: “Bizi Çekmek İstedikleri Platforma Çıkmayacağız”

Referandum çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun ilçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve ilçe örgütü, bu kapsamda Hizmet İş Sendikası İskenderun Şubesini ziyaret etti.

Hizmet İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim ve şube yönetimi tarafından karşılanan CHP’li Mansuroğlu, getirilmek istenen sistemin olumsuzluklarını anlattı.

Gerçekleştirdikleri ziyaretlerde, yasama, yürütme, yargı gibi bir ülkenin hayati önemine sahip yetkilerinin bir kişiye verilmesindeki tehlikeyi ve çekinceleri anlatmaya çalıştıklarını kaydeden Mansuroğlu; “Referandum da oylanacak olan 18 madde aslında dolaylı bir şekilde Anayasa’nın 69 maddesini etkiliyor. İki konuda çok dikkatli olmak gerekiyor. Birincisi oylamayı cazip kılmak için seçilme yaşı 18’e indiriliyor. Bizler, gençlerin siyaset yapmasına karşı değiliz. Ancak çekincemiz bu düzenlemeden 18 yaşındaki hangi gençler yararlanacak? Diğer konu da kullanılan üslup.

Biz, birlik ve beraberliğimiz bozulmasın, toplum ayrışmasın diye çabalıyoruz. Hayır oyu verenleri terörist, vatan haini diye nitelemek çok tehlikelidir. Dolmabahçe mutabakatını, İmralı görüşmelerini, Habur sınırında karşılamaları yapanlar biz değiliz. Toplumun kutuplaşmasını önlemek adına onların kullandığı dil ve bizi çekmek istedikleri platforma çıkmayacağız, ayrışmayacağız” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen ziyaretten ötürü CHP Heyetine teşekkürlerini sunan Hizmet İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim de referandumun önemine değinerek; “Yapılacak referandum, ülkenin geleceğini yakından ilgilendiriyor. Gönlümüz, bu Anayasa paketinin mecliste yüzde 80-90 oranında benimsenerek çıkmasını arzu ederdi. 17 Nisan sabahı da birlikte olacağız. Başka ülkemiz yok. Kimse kimseyi kırmadan, incitmeden bu süreci hayırlısıyla geçirmemiz gerekiyor” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here