Malta’dan Mustafa Kemal Üniversitesi’ne Erasmus Ziyareti

0
210

mkü-maltaAvrupa Birliği Yaşamboyu Öğrenim Programlarından (LLP) biri olan ve öğrenci, öğretim elemanı ve idari personelin karşılıklı değişimini sağlayan Erasmus programı kapsamında, Malta’da bulunan Turizm Çalışmaları Enstitüsü (Institute of Tourism Studies)’den Dr. Aileen Grech, Mustafa Kemal Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nu ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Maltalı misafir öğretim üyesi Dr. Grech, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencilerine “Ön Büro Yönetimi” ve “Malta Turizmi” konularında seminer verdi. Seminer sonrasında öğrencilerle bilgi alışverişinde bulunan misafir öğretim üyesi gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldığını belirtti. 2013-2014 döneminde Erasmus programı kapsamında öğrenim görme amacıyla Malta’ya gidecek öğrenciler de öğretim üyesi ile sohbet etme fırsatı buldu.

MKÜ Rektörlüğü Dış İlişkiler Birimi’nden yapılan açıklamada, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’in Uluslararasılaşmaya ve Erasmus programına çok önem verdiği belirtildi. Ayrıca Erasmus programı kapsamındaki bu tip ziyaretlerin kültürlerarası etkileşimi arttırarak uluslararasılaşmayı desteklediği, 2012-2013 döneminde Erasmus programı kapsamında öğrenim amacıyla 140 öğrencinin, staj amacıyla da 30 öğrencinin daha gönderilmesinin planlandığı, öğretim elemanı değişiminde ise Erasmus programı ile ders verme ve eğitim alma amacıyla yaklaşık 50 öğretim elemanının gönderileceği ayrıca toplamda 20 öğretim elemanının da MKÜ’yü ziyaret etmesinin beklendiği bildirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here