Kütüphane Haftası Kutlama Etkinlikleri Başladı

0
92

kütüphane haftası1Yaman; “Kültürlerarasındaki İyi Bir Diyalog, İyi Bir Eğitimle Mümkündür”

Her yıl 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası nedeniyle ilçemizde de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu yıl 51.si kutlanan Kütüphaneler Haftası açılışı dün İlçe Halk Kütüphanesinde organize edilen programla yapıldı.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Sıra Dışı Okurlar Belgeselinin sineviyon şeklinde izlettirildiği programda İskenderun Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman, kitap ve kütüphanenin önemini vurguladığı bir konuşma yaptı.

Bu yıl 51. sini kutladığımız Kütüphane Haftasının ana temasının Çanakkale Zaferinin 100. yılı olması nedeniyle ‘Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler’ olarak belirlendiğini ifade eden Harika Leyla Yaman; “Kültürlerarasındaki iyi bir diyalog, iyi bir eğitimle mümkündür. Anne kucağında başlayıp, okul sıralarında devam eden eğitim hayatının okuldan sonra da devamı şarttır. Küçük yaşlardan itibaren kütüphaneyle tanışan çocukların bilgiye ulaşmayı, paylaşmayı ve bilgiyi kullanmayı daha erken yaşlarda öğrendikleri için hayatlarında daha başarılı oldukları bir gerçektir. Bilginin kapsam, düzey, dil ve içerik açısından insanların gereksinimlerini karşılayabilecek nitelikte olması gerekir. Kütüphaneler bu açıdan da sorumluluk yüklenecek başlıca kuruluşladır” dedi.

kütüphane haftası2

2014 yılında başlayan Kütüphan-e Türkiye Planlama ve Pilot Uygulama Projesi hakkında da bilgiler veren Yaman; “Kütüphan-e Türkiye Projesi kapsamında kütüphanemizde 2014 yılı Haziran ayından bu yana hiç bilgisayar bilmeyen ya da çok az bilen yetişkinlere yönelik bilgisayar eğitimleri verilmektedir. 2015 yılı şubat ayında okuma yazma bilen ve bilgisayar kullanma becerisi olan herkesin alabileceği bilgisayar destekli online İngilizce eğitimi başladı. Yine bu proje kapsamında başlatılan diğer bir uygulamada 0-8 yaş aralığındaki çocuklar için Türkçe-İngilizce veya farklı dil seçenekli sesli e-kitap hizmetleridir. Verilen hizmetlere sürekli yenileri eklenmekte bu da halk kütüphanelerini cazibe merkezi haline getirmektedir” şeklinde konuştu.

Bu proje dışında yaptıkları çalışmalara da kısaca değinen Yaman; “Bir dosta sarıldığınız gibi sarılın kitaplara” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmanın ardından örnek okuyuculara ödülleri verildi. Kütüphane koleksiyonuna yeni giren kitaplardan oluşturulan kitap sergisinin gezilmesinin ardından da Gençlik Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan Enstrümantal Müzik Dinletisi gerçekleştirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here